Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

KR:n runkosarja oli vaiherikas. Alkukaudesta reykjavikilaisjoukkue jopa dominoi sarjaa, mutta kauden viimeisellä neljänneksellä loukkaantumiset astuivat kuvaan. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KR voitti ainoastaan yhden.

Islannin liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pääsi suoraan välierävaiheeseen. Vaikeasta loppukaudesta huolimatta KR pystyi pitämään paikkansa neljän joukossa. Neljättä sijaa voidaan pitää KR:lle hyvänä suorituksena, sillä se on nousijajoukkue, jolle ei ennakkoarvioissa juuri menestystä povattu.

– Erittäin kaksijakoinen kausi. Meillä oli tosi hyvä alkukausi ja pääsimme siinä vähän yllättämään. Meidät rankattiin ennen kauden alkua ihan pohjille. Kauden avaustilaisuudessa joukkueiden valmentajat rankkasivat seuroja järjestykseen ja me olimme viimeisenä pienimmällä pistemäärällä mitä valmentajamme on koskaan nähnyt. Olimme kauden ensimmäisen puolikkaan johdossa ja uudenvuoden jälkeen meni vielä hyvin, mutta viimeinen kierros oli aikamoista taistelua.

– Meiltä loukkaantui pari tärkeää pelaajaa ja usealla oli flunssa päällä, joten jouduimme pelaamaan pienellä rotaatiolla. Maaliskuussa pelasimme myös 2-3 peliä viikossa, kun normaalisti pelasimme vain kerran viikossa. Nyt terveystilanne on parempi ja koko porukka on taas kasassa, Kesänen kertasi joukkueen runkosarjaa Koripalloliiton sivuilla.

Kesänen on kuulunut KR:n avainpelaajiin koko kauden ja poissaolosuman iskiessä hän kantoi isoa vastuuta pelaten pariin otteeseen koko 40-minuuttisen. Runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välillä on viikon tauko, jonka aikana Kesänen ehtii ravistelemaan otteluruuhkan rasitukset pois.

– Kiva kun minuutteja tulee, mutta kyllä se näkyy ja kuormittaa. Nyt on ollut hyvää aikaa levätä ennen pudotuspelien alkua.

Kesäselle itselleen kausi on mennyt päinvastaisesti kuin joukkueella. Alkukausi oli vielä hakemista uuteen sarjaan ja loppukautta kohden pelit ovat sujuneet nousujohteisesti.

– Ensimmäinen puolisko meni löytäessä pelirytmiä. Täällä on välillä aika hurlumhei-korista ja peli on tosi vauhdikasta. Hyvä, että joukkue voitti, sillä joukkueellehan tässä pelataan, mutta itse pääsin varsinkin hyökkäyspelin osalta rytmiin vasta jälkipuoliskolla. Puolustuspelin osalta kausi on mennyt koko ajan hyvin.

KR:n tuleva pudotuspelivastustaja Valur voitti runkosarjan 22 voiton ja kuuden tappion saldollaan.

– Valur on tosi hyvä joukkue. He vaihtoivat amerikkalaisen takakentän pelaajansa kesken kauden ja islantilainen korislegenda Helena Sverrisdottir palasi Unkarista Islantiin ja sen jälkeen Valur on hävinnyt vain yhden ottelun ja senkin meille. Meidän pitää onnistua joukkueena tosi hyvin ja he ovat tiukka vastus, Kesänen analysoi.

Oman erikoisjännitteensä ottelupariin tuo paikallislataus. Joukkueiden hallit ovat vain kymmenen minuutin päässä toisistaan, joten finaalipaikan lisäksi taistellaan myös seudun hegemoniasta.

– Kun tulin tänne, niin seuran miesten päävalmentaja sanoi minulle, että ihan sama miten menee kunhan voitamme Valurin, Kesänen naurahtaa.

– Odotan kovia pelejä. Intensiteetti on varmasti korkealla ja tulossa on kovia kamppailuja. Kiva päästä vähän painimaan.

KR pääsee lähtemään pudotuspeleihin paineitta, sillä Valur on otteluparin selkeä ennakkosuosikki.

– Meillä on vain voitettavaa. Kaikki paineet ovat Valurilla. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Olemme jo tehneet kauden mihin ei kukaan uskonut ja nyt vain uutta vaihdetta silmään. Kiva päästä pelaamaan pudotuspelejä ja seurassa on kunnon pöhinä päällä ja hallissa varmasti tunnelmaa.

Islannin liigan finaaleihin pääsee kolmella voitolla.