Ranskan ProB-liigan Chorale de Roannessa pelaavat Antti Kanervo ja Matti Nuutinen aloittavat pudotuspeliurakkansa perjantai-iltana. Roanne sijoittui runkosarjassa vasta sijalle 15, mutta sarjan sisäisen Leaders Cupin voitto toi Roannelle paikan pudotuspeleihin.

Roannen kausi alkoi vahvasti, kun se voitti Leaders Cupissa oman alkulohkonsa ennen runkosarjan alkua ja seitsemästä ensimmäisestä pelistä tuli viisi voittoa. Sen jälkeen joukkue törmäsi kuitenkin seinään, kun joulu- ja tammikuun aikana tuli vain kaksi voittoa.

Tilanne näytti jälleen paremmalta helmikuussa, kun joukkue sai pari peräkkäistä voittoa ja juhli Leaders Cupin voittoa. Sen jälkeen kahdeksasta ottelusta tuli kuusi tappiota ja yhtäkkiä joukkue oli taistelemassa sarjapaikastaan. Leaders Cupin voitto toi Roannelle automaattisesti paikan pudotuspeleihin, mutta mikäli se olisi pudonnut sarjasta, olisi myös pudotuspelipaikka lähtenyt. Roanne napsi kuitenkin tarvittavat voitot ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Fos-sur-Merin.

– Aikamoista vuoristorataa on ollut kausi, Nuutinen aloittaa kauden analysoinnin Koripalloliiton sivuilla.

– Runkosarjaan mahtuu sekä hyviä että huonoja jaksoja. Pienet loukkaantumiset sekoittivat pakkaa vielä loppukaudesta. Alku ja Leaders Cup menivät vielä hyvin ja cupin voitto osoittautui lopulta tosi tärkeäksi, kun sen ansiosta pääsimme pudotuspeleihin. Muuten runkosarjasta jäi vähän kaksijakoiset fiilikset, sillä emme saaneet sitä tasaisuutta mitä yritimme hakea, Nuutinen jatkaa.

Yksi loppukaudesta loukkaantuneista on Kanervo, jonka kausi päättyi nilkkavammaan.

– Nilkka pyörähti aika pahasti enkä pysty enää tällä kaudella pelaamaan, Kanervo harmittelee.

– Ei se kuitenkaan leikkausta tarvitse, mutta toipumisessa menee aikaa.

Vaikean runkosarjan jälkeen Roanne pääsee lähtemään pudotuspeleihin puhtaalta pöydältä.

– Runkosarja on nyt takana ja tietyllä tavalla tästä alkaa uusi kausi. Voimme unohtaa runkosarjan ja meillä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon. Ottelupari on paras kolmesta, joten meillä on siinä pienet yllätysmahdollisuudet, Nuutinen arvioi.

Samoilla linjoilla on myös Kanervo.

– Vieraissa pitäisi voittaa ainakin yksi peli. Pelasimme heitä vastaan hyvin kotonamme emmekä olleet huonoja vieraissakaan ja pelasimme siellä ihan hyvin. Teoriassa meidän pitäisi lähteä ilman paineita. Hävisimme runkosarjassa tiukkoja pelejä ja lopussa putoamispeikkokin oli kummittelemassa. Nyt on kuitenkin uusi kausi ja uusi mahdollisuus, Kanervo kannustaa.

Nuutinen uskoo tiukasti Roannen jatkomahdollisuuksiin.

– Olemme pelanneet hyvin heitä vastaan ja meidän olisi pitänyt voittaa muutama kierros sitten pelattu kotipeli. Siinäkin viimeisillä minuuteilla unohdimme pelata joukkueena ja peli meni vähän yksin yrittämiseksi ja vastustaja tuli ohi. Tiukka matsi on tiedossa. Vaikka he olivat runkosarjassa toisia, niin sillä ei ole hirveästi merkitystä. Sarja oli tosi tasainen eikä koskaan tiennyt mikä joukkue voittaa kenenkin.

Nuutisella on myös selvät teesit miten Fos-sur-Mer kaatuu.

– Kaikkien pitää uskoa omaan ja joukkueen tekemiseen. Meidän on lähdettävä puolustuksen kautta. Fos on tosi hyvä joukkue ja monta hyvää pelaajaa, jotka voivat tehdä yli 10 pistettä. Meidän on oltava valmiita puolustamaan läpi ottelun, Nuutinen naulaa.