Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93.
Ottelun avausneljännes oli tasainen ja koreja tehtiin vuorotellen molempiin päihin. 26-27-lukemaan päättyneellä ensimmäisellä neljänneksellä korinteossa onnistui yhteensä peräti 11 pelaajaa.

Toinen neljännes noudatti ensimmäisen neljänneksen tasaista kaavaa. Vilpas yritti päästä karkuun ja menikin parhaimmillaan seitsemän pisteen johtoon. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Pyrintö sai kiristettyä eron pariin pisteeseen, mutta Vilppaan Jack Gibbsin summerin soidessa lähtenyt kolmen pisteen heitto vei ottelun puoliaikatauolle tilanteessa 47-52.

Vilpas ei luovuttanut johtoaan Pyrinnölle enää toisella puoliajalla. Kolmas neljännes meni salolaisille 29-23 ja Vilpas lähti päätösneljännekselle 11 (70-81) pisteen johdossa.

Pyrintö nousi päätösneljänneksellä parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta sitä lähemmäs Vilpas ei finaalin kotijoukkuetta enää päästänyt. Finaali päättyi lopulta Vilppaan 93-106-vierasvoittoon.

Suomen Cup -mestaruus oli Vilppaan historian ensimmäinen. Cup-kilpailu palasi täksi kaudeksi ohjelmistoon reilun kuuden vuoden tauon jälkeen.