Koripalloa seuraava Suomi huokaisi helpotuksesta, kun Slovenia-ottelun lopussa nilkkansa satuttanut Lauri Markkanen saatiin parsittua pelikuntoon Puola-otteluun. Loukkaantumishuolia tuli kuitenkin lisää, sillä Jamar Wilson ja Mikko Koivisto joutuivat jättämään ottelun Puolaa vastaan kesken.

Maajoukkueen lääkärin Aleksi Kallioniemen mukaan kummankaan vammat eivät ole vakavia ja miehet olivat selvinneet ilman tarkempia jalan kuvauksia.

– Pärjäsimme ihan käsillä ja kliinisellä tutkimuksella tällä kertaa. Hyvin perinteinen koripallovamma on kyseessä. Nilkat ovat kipeinä ja jäykkinä, mutta mitään isompaa vammaa ei kummallakaan vaikuttaisi olevan, Kallioniemi sanoi Yle Urheilulle.

Siihen, pelaako kaksikko tai jompi kumpi heistä huomenna, ei Kallioniemikään osannut vielä vastata.

– Huominen tulee todella nopeasti. Teemme tiimin kanssa sen, minkä pystymme ja olemme toiveikkaita.

Markkasen toipuminen Slovenia-pelin nilkkavammasta Puolan kaatajaksi oli Kallioniemen kertomuksen mukaan pienestä kiinni.

– Lauri oli Puola-ottelun jälkeen ihan ok. Slovenia-matsin jälkeen hän ei ollut kovinkaan ok. Siinä meillä kävi monella tapaa hyvä tuuri.

– Ennen Puola-ottelun alkua oli epävarmaa, pystyykö Lauri pelaamaan. Päätös oli lopulta Laurin oma ja voimme varmaan kaikki olla onnellisia, että Lauri pelasi.

Suomen turnaus jatkuu tiistaina ottelulla Kreikkaa vastaan. Alkusarjan päätösottelussa keskiviikkona vastassa on Islanti.

Lähde: Yle Urheilu