Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

Pärnu raivasi tiensä ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Viron liigan finaaleihin, mutta VTB-liigassa kovien otteluiden koulima, sekä aiemmin Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruutta juhlinut, BC Kalev/Cramo oli lopulta liian kova pala purtavaksi. Pärnu voitti ensimmäisen finaalin, mutta taipui lopulta otteluvoitoin 1-3.

– Ensimmäinen peli oli meiltä hyvä. Vastustaja oli ehkä vähän shokissa ja osoitimme pystyvämme voittamaan heidät. Toisessa pelissä olimme mukana vielä 37 minuutin kohdalla, mutta muutamat epäselvät tuomarivihellykset käänsivät lopulta pelin Kalev/Cramolle. Kolmas oli sitten taas meiltä vaikea. Kalev/Cramo oli vain vähän meitä kovempi, laajempi ja kokeneempi, Maxhuni analysoi finaalisarjaa Koripalloliton verkkosivuilla.

Finaalitappiosta huolimatta Maxhunille jäi kaudesta hyvä maku.

– Kokonaisuutena menimme koko ajan ylöspäin sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Parempi aloittaa huonommin ja päättää hyvin kuin päinvastoin.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lähde: Basket.fi