Susijengi saalisti kesän ensimmäisen voittonsa lauantai-iltana kaatamalla Turkin korilukemin 93-88 (54-37).

Susijengin kokenut pelimies Jamar Wilson, 33, uskoo voiton tuoneen Susijengille juuri oikean määrän itseluottamusta kahdeksi kisoja edeltäväksi viikoksi.

– Uskon, että saimme tällä voitolla apinan karistettua selästä, Wilson toteaa Basket.fillä.

Susijengi oli ollut lähellä voittoa aiemminkin tänä kesänä: Israel-ottelu Pietarissa ratkesi viimeisellä minuutilla, kun taas perjantaina Italiaa vastaan Susijengi hallitsi peliä 28 minuuttia ennen kuin Italia istui kuskin paikalle.

Lauantaina Turkki nousi 19 pisteen takaa yhden pisteen tuntumaan, mutta Susijengi piti päänsä kylmänä ja onnistui hakemaan EM-kisaisäntäkollegastaan viiden pisteen voiton.

– Olemme tehneet valtavasti töitä viime viikkoina ja voitto on aina voitto. Turkki on iso maa, jolla on pitkä koripallohistoria takanaan, ja Turkin tasoisen maan voittaminen on aina hieno saavutus, jatkaa Wilson.

– Tämä on kuitenkin vain yksi välitavoite. Meillä on vielä melkein kolme tehokasta työviikkoa jäljellä ennen kisojen alkua. Jatkoon valmistautuminen on helpompaa, kun on voitto alla.

Susijengi kohtaa perjantaina 18.8. Prahassa Tshekin ja isännöi Hartwall Areenan EM-kenraalissaan Venäjää perjantaina 25.8.

EM-kotikisat käynnistyvät torstaina 31.8. iltaottelulla Ranskaa vastaan.

 

Lähde: Basket.fi