Suomikoripallon kiintotähti Petteri Koponen viettää vauhdikasta kesää. Tänään torstaina päättyi junioreille suunnattu, jo perinteinen Petteri Koponen Basketball Camp, ja 19.-20.8. edessä on Eezy Basket -katukoristurnaus. EM-kotikisat käynnistyvät elo-syyskuun taitteessa ja muutakin mukavaa puuhaa riittää.

– Ei taida olla yhtään vapaata kesäviikonloppua! Mutta se on ihan hyvä niin, tykkään touhuta ja tavata ihmisiä, kun pääsen kesäksi Suomeen. En ole sellainen luonne, että välttämättä paria viikkoa viihtyisin vaikka mökillä, Koponen kertoi leirinsä infotilaisuudessa.

Lasten parissa työskenteleminen on Koposelle erinomaisen mieluisa asia, ja siksi myös elokuun Eezy Basket Helsingin Töölössä on Koposelle sydäntä lähellä. Turnauksen kummina toista kesää toimiva ”Petsku” lähetti toiveita erityisesti säänhaltijoille.

– Viime vuoden Eezyssä sateen määrä oli aika uskomaton! Että ei se nyt ainakaan huonompi voi olla… tai no, nyt kun olen tätä Suomen kesää seurannut, niin ei kai siitäkään ihan varma voi olla, Koponen nauraa.

– Mutta toivotaan tietysti, että aurinko paistaa. Tunnelma oli todella hieno viime vuonnakin, ja toivottavasti jengi nauttii nyt vieläkin enemmän. Joka tapauksessa todella hieno tapahtuma taas tulossa.

Koposen lisäksi Eezy Basketissa nähdään tänäkin vuonna myös muita pelaajia Suomen korishuipulta – nimiä julkistetaan myöhemmin.

Eezy Basketissa pelataan tänä vuonna kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n säännöillä eli kolmella kolmea vastaan. 3×3-pelimuoto on ollut viime vuosina nosteessa, ja Kansainvälinen olympiakomitea hyväksyi lajin hiljattain olympiaohjelmaan. 3×3-koripallo on siten mukana jo Tokiossa 2020!

– Näin se kuuluukin mennä. Tosi hieno juttu, että pelataan Eezyssäkin olympiasäännöillä, Koponen kiittelee.

Uudet säännöt tekevät pelistä vauhdikkaan, mutta samalla myös kaikille sopivan. Eezy Basketin ideana onkin nimensä mukaisesti rento katukoristapahtuma Helsingin sydämessä.

Lähde: Eezy Basketin tiedote