Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagullsin ykkösnimi Jermaine Marshall naulasi päätösjakson kolmannen peliminuutin päättäjäisiksi kolmosen säkkiin ja vaihtoi Salohallin tulostaulun digitaalit lukemiin 62-62, nostaen vierasleirissä haaveet isosta vierasvoitosta vielä kerran korkealle. Vilppaan puolustuspelaaminen nousi kuitenkin parrasvaloihin tämän jälkeen.

Vilppaan riveistä toki Aaron Jones, Mikko Koivisto, Juho Nenonen ja Tobin Carberry onnistuivat jokainen kartuttamaan isäntien pistetiliä seuraavan kolmen ja puolen minuutin aikana. Ottelun voittotaistelun ratkaisi kuitenkin viikinkiryhmän puolustus, joka piti tuona aikana Seagullsin ilman pelitilannekoria, Marshallin vastatessa vapaaheitollaan vieraiden ainoasta pisteestä Vilppaan 12-1 -pistejuoksun aikana.

Päätösneljänneksen viimeiset kolme ja puoli minuuttia kului isäntien puolesta hyökkäyspäässä vapaaheittoviivalla, mutta Vilppaan puolustus piti edelleen siinä määrin, ettei lokkilauma yltänyt enää uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa viittä pistettä lähemmäksi. Loppulukemat 78-71 (37-38) sinetöi vapaaheittoviivalta Vilppaan monipuolinen laituri Javontae Hawkins.

– Tämä oli puolustusvoittoinen peli, jonka avainhetkillä saimme vähän enemmän pysäytyksiä ja onnistumisia. Olimme lopussa myös vähän freesimpiä, summaa Vilpas-luotsi Joonas Iisalo Koripalloliiton verkkosivuilla.