Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Susi Training Centerissä Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue säilyi voittamattomana ja varmisti PM-kisojen voiton nitistämällä Ruotsin selkein lukemin 69-57 (30-32).

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai paiskia töitä oikein olan takaa, kun Ruotsi pysyi keulilla valtaosan ottelussa. Vasta päätösneljänneksellä kurssi heilahti Sudenpentujen suuntaan.

Viiden pisteen takaa-ajoasemassa Janette Aarnio ja Awak Kuier ottivat Suomen reppuselkäänsä. Aarnio puolusti kuin terrieri ja seilaili läpi kentän lay-upeihin. Kuier ajoi molemmille käsilleen ilmaviin viimeistelyihin, joita estämään ruotsalaisen ponnistusvoima ei riittänyt.

Vielä vajaa kolme minuuttia ennen loppusummeria Ruotsi oli iskuetäisyydellä viiden pisteen päässä 62-57, mutta pallo pomppi onnekkaasti Suomelle ja Silja Viita pääsi nostamaan korin alta eron seitsemään. Viimeiset niitit ruotsalaisten arkkuun löi parivaljakko Kuier ja Aarnio.

Kuier (18/17/4 syöttöä) jakoi parketin kuningattaruuden yhdessä Aarnion (16/4/4 syöttöä/4 riistoa) kanssa. Ebba Pekonen (10/4) siivitti Sudenpentujen päätösneljänneksen juoksun viimeistelemällä kovasta vauhdista ja virheestä välittämättä. Sanni Tuomisto (10/4) iski korinsa myös tärkeisiin vaiheisiin.

 

Lähde: Basket.fi