Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue tavoittelee nousua A-divisioonaan perjantaina Itävallassa alkavissa B-divisioonan EM-kisoissa.

Sudenpentujen kesän valmistautumisjakso on ollut tuloksellinen menestys, kun joukkue huuhtoi kultaa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa puhtaalla pelillä ja on sen jälkeen korjannut vielä kaksi voittoa sekä Latviasta että Ukrainasta.

– Valmistautuminen on mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Pelaamisen ja ryhmähengen oletetaan kehittyvän turnauksen aikana ja toivottavasti meidän taso turnauksen lopussa on siinä pisteessä, että kykenemme nousun varmistamaan, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kertoo Koripalloliiton sivuilla.

B-divisioonan EM-kisat pelataan neljässä kuuden joukkueen jättilohkossa, joista kaksi parasta etenevät kahdeksan parhaan joukkoon. Mitalikolmikko nousee ensi kesäksi A-divisioonaan.

Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Kypros, Georgia, Islanti, Portugali ja Romania.

– Lähtökohtaisesti näyttäisi, että tasoeroja on. Mutta kisat voivat olla jo alkulohkossa kiinni yhdestä ottelusta ja yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä vain. Tärkeätä on, että jokaiseen peliin keskitytään ja kyetään tuomaan maksimiefortti.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Kyprosta vastaan perjantaina 3.8. Suomen aikaan kello 14.30.

Lähde: Basket.fi