Suomen alle 18-vuotiaiden joukkue aloittaa tänään pudotuspelinsä Turkissa pelattavissa EM-kisoissa. Vastassa kello 17:30 Suomen aikaa pelattavassa puolivälieräottelussa on Italia.

Sudenpentujen alkulohko oli vaikea. Joukkue hävisi sekä Saksalle että Kreikalle, mutta voitti toisessa ottelussaan isäntämaa Turkin.

Italia puolestaan voitti kaikki kolme peliään. Saapasmaan jyrän alle jäivät Ruotsi, Kroatia ja Espanja.

Suomella oli alkulohkossa useita onnistujia. Kovin pistenikkari oli takamies Edon Maxhuni, jonka 17 pisteen keskiarvo on tällä hetkellä koko turnauksen kahdeksanneksi paras. Tärkeimpiin pelaajiin kuului myös järkälemäinen Hannes Pöllä, joka keräsi keskimäärin 10 levypalloa ottelua kohden. Lisäksi suomalaispelaajan 12 pisteen keskiarvo oli sentterin neljänneksi suurin.

Italian leiristä silmällä kannattaa pitää 18-vuotiasta Davide Morettia. Takamies pelasi alkusarjan 14 pisteen ja 4,3 korisyötön keskiarvolla.

Alkusarjan tilastojen perusteella Suomen aseet ovat korin alla levypallopelissä. Sudenpentujen levypallokeskiarvo 42,00 oli huomattavasti Italian 39,3:a parempi. Suomen pistekeskiarvo oli myös kolmen sekunnin alueella kuudella pisteellä tulevaa vastustajaansa parempi.

Suomi kohtasi viimeksi Italian tässä ikäluokassa viime vuoden heinäkuussa pelatussa edellisessä EM-turnauksessa ja hävisi neljän pisteen erolla. Miten Sudenpennuille käy tänään? Se selviää muutaman tunnin kuluttua.

Poikien otteita voi seurata FIBA:n omalta Youtube-kanavalta tästä linkistä.