Historiansa toiset MM-kisat kahteen perättäiseen voittoon päättäneen Susijengin avainpelaajat tekivät vahvaa nousua kaikkien aikojen maaotteluiden ja maaottelupisteiden taulukoissa. Sasu Salin kohosi useamman pykälän kummassakin kategoriassa ja Lauri Markkanen kohosi hätyyttelemään maaottelupisteiden top 20 -listaa.

Ensimmäisen kesänsä Susijengin kapteenina päättänyt Sasu Salin kohosi kaikkien aikojen pelattujen maaotteluiden top 20 -listalle MM-turnauksen avausottelussa Australiaa vastaan.

Viiden pelatun MM-kisaottelun jälkeen Salin nousi niin Kari-Pekka Klingan (20. sija, 135 miesten maaottelua), Heikki Taposen (19., 137) kuin Mikko Koskisenkin (18., 138) ohi ja isännöi nyt maaotteluiden kaikkien aikojen listan 17. sijaa 140 maaottelullaan.

Salinin edessä kaikkien aikojen maaottelulistalla ovat Antti Nikkilä (16., 142) ja Kalevi ”Monni” Sarkalahti (15., 143).

Salin kohosi kaksi pykälää myös kaikkien aikojen miesten maaottelupisteiden listalla. Salinille kirjattiin MM-turnauksen aikana yhteensä 47 pistettä, jotka siivittivät hänet listan 16. sijalle 1386 pisteellään. Salin ohitti turnauksen aikana Anssi Rauramon (17. sija, 1379 pistettä) ja hänen edellään iskuetäisyydellä ovat Teemu Rannikko (15. sija, 1399 pistettä) ja Pekka Markkanen (14. sija, 1435 pistettä).

Susijengin korikuningas Lauri Markkanen upotti puolestaan viidessä MM-kisaottelussa hurjat 124 pistettä, joka oikeutti hänet 24,8 pisteen ottelukeskiarvoon. Vaikka Markkanen on pelannut urallaan vasta 43 miesten maaottelua, hän on 901 pisteellään enää runsaan sadan pisteen päässä 20. sijan Mikko Koskisesta, joka viimeisteli urallaan 1029 maaottelupistettä.

Susijengin kaikkien aikojen ennätyslistojen kolmas nousija oli Lassi Tuovi, jolle MM-päätösottelu Venezuelaa vastaan oli päävalmentajauran 29. maaottelu. Tuovin edellä eniten miesten maaotteluita valmentaneiden päävalmentajien listalla ovat Ari Tammivaara (30 maaottelua), Aaron McCarthy (31) ja Eino Ojanen (34).

Tuovi ohitti kaikkien aikojen päävalmentajan maaotteluvoittojen listalla Ari Tammivaaran (14 voittoa) ottelussa Kap Verdeä vastaan. Ottelu Venezuelaa vastaan oli Tuovin päävalmentajauran 16. voitto, jolla hän on enää voiton päässä Kari Liimosta.

Lähde: Basket.fi