Susijengin supertähden Lauri Markkasen pelaaminen oli epävarmaa vielä tunteja ennen Puola-ottelua. Kotiyleisö ja varmasti Suomen koko joukkue jännitti, olisiko 20-vuotias NBA-hankinta mukana lohkopelissä.

Markkanen pystyi kuin pystyikin pelaamaan. Ja hyvä niin. Ilman häntä Suomi ei mitä todennäköisimmin olisi voittanut Puolaa. Ranskalaisen urheilulehden Suureksi vaaleaksi nimeämä Markkanen heitti peräti 27 pistettä Suomen 90-87-voitossa.

Markkasen pelistä ei näkynyt alkuunkaan, että hänen nilkkansa oli kipeä Slovenia-ottelun lopussa tulleen tällin takia. Hän raatoi nöyrästi koko pelin kaikesta huolimatta, vaikka nilkka on aivan varmasti särkenyt pelin tiimellyksessä.

Vammat, säryt, puujalat ja pintahaavat ovat arkipäivää urheilussa. On pelaajia jotka jättävät pelejä väliin pienemmänkin kivun hetkellä, kun taas on laurimarkkasia ja petterikoposia, jotka haluavat pelata kaikin keinoin. Sivuun jäädään vain silloin kun on pakko – vanhan sanonnan mukaan pää kainalossa.

Tämä on ihailtava piirre, mitä toivottavasti nähdään Suomen osalta myös tulevaisuudessa kaikissa lajeissa. Susijengin leiristä hehkuu se perinteinen, suomalainen sisu.