Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Perjantaina Big South -konferenssin lopputurnauksen avausottelussa Longwood eteni välieriin pudottamalla Winthropin 69-56 (34-33). Granlund tilastoi 7 pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston 20 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Nordberg ei pelannut ottelussa.

Välierä meni ylitöiksi, kun Longwood kipusi 15 pisteen takaa ensin jatkoajalle ja se sen kautta voittoon High Pointia vastaan 80-79 (29-36, 69-69). Granlund väänsi kaksi pistettä ja yhden levypallon 21 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Nordberg ei pelannut ottelussa.

Konferenssin loppuottelu oli selvää kauraa, kun Longwood karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla UNC Ashevilleltä ja juhli mestaruutta 85-59 (42-24) -voitolla. Granlund kirjautti 11 pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä 26 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Nordberg pelasi alle minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Konferenssimestaruus tarkoittaa Longwoodille automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Emil Skyttä ja Sacramento State käynnistivät Big Sky -konferenssin lopputurnausurakkansa viikonloppuna, kun Sacramento State kaatoi Idahon 72-64 (32-29). Skyttä tilastoi kolme pistettä ja yhden levypallon 15 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

Sacramento State voitti sunnuntaina puolivälierissä konferenssin kärkijoukkue Eastern Washingtonin 74-69 (35-32) ja eteni täten välieriin. Skyttä keräsi nimiinsä yhden syötön ja riiston 20 minuutissa aloitusviisikossa.

Touko Tainamon ja Denverin Summit League -konferenssin lopputurnaus alkoi suoraan puolivälieristä, joissa Denver kaatoi Kansas Cityn 61-60 (21-33). Tainamo pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi kolme pistettä, viisi levypalloa ja yhden torjunnan.

Lähde: Basket.fi