Loppuviikon aikana Euroopan koriskentillä nähtiin useita suomalaisonnistujia. Sasu Salin pääsi juhlimaan voittoa Real Madridista, Alexander Madsen taistelee Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruudesta, Aapeli Alanen heitti kauden ennätyspisteensä ja Edon Maxhuni tuuletti suomalaiskohtaamisen voittoa.

Espanjan liigassa Sasu Salin oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa. perjantaina Valencia oli kotikentällään niukasti vahvempi 92-88 (47-29) Salinin saalistaessa 10 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Emir Sulejmanovic kasasi 12 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kolme riistoa.

Teneriffa päätti viikon kuitenkin tyylillä kaatamalla Real Madridin kotonaan 72-59 (28-32). Teneriffa järjesti viimeisellä neljänneksellä ilotulituksen takomalla peräti 31 pistettä. Salin vastasi yhdeksästä pisteestä ja sai myös kaksi levypalloa ja syötön. Sulejmanov teki kahdeksan pisteen ja 12 levypallon iltapuhteen. Voitolla Teneriffa vankisti asemiaan tasaisessa kuuden kärkijoukossa.

Elias Valtosen Manresa sen sijaan koki kirvelevän 91-97 (85-85, 41-43)-Obradoirolle. Valtonen oli estämässä Obradoiron varsinaisen peliajan voittokoriyritystä, mutta jatkoajalla Obradoiro oli vahvempi vieden pelin nimiinsä. Valtoselle kirjattiin seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa. Manresa on nyt viidentenä.

Alexander Madsen jatkoi siitä mihin ensimmäisessä puolivälierässä jäi iskien tauluun 24 pistettä, kun VEF Riika voitti jatkoajan jälkeen Tartto Ülikoolin 88-85 (80-80, 38-43). Madsenille kirjattiin myös seitsemän levypalloa,, syöttö, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.

Riika kohtaa välierässä BK Ogren. Final Four -lopputurnaus pelataan ensi viikonloppuna Riiassa.

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Heroes Den Boschin kanssa maukasta voittoa, kun tappioitta kauden pelannut Mikael Jantusen Oostende kaatui lukemin 75-66 (40-28). Maxhuni orkestroi joukkuettaan 11 pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja riiston tilastoilla. Jantunen sai neljä merkintää piste- ja levypallotilastoihin sekä syötön ja torjunnan. Tappiosta huolimatta Oostende pitää Elite Goldin kärkipaikkaa. Heroes on kolmantena.

Topias Palmi pääsi taas irti ja heitti 13 pistettä Limburg Unitedin voittaessa Hague Royalsin 93-69 (40-28). Palmi saalisti myös levypallon ja syötön. Limburg on Elite Silverissä kolmantena.

Okko Järvi teki paluun pelikentille lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen, kun Phoenix Bryssel nappasi 63-58 (32-37)-voiton Yoast Unitedista. Järvi pelasi reilut 19 minuuttia ja tilastoi kolme pistettä ja kaksi levypalloa. Phoenix on Elite Silverissä kuudes.

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten Fukushima Firebonds varmisti pudotuspelipaikan voittamalla viikonloppuna kahdesti Earthfriends Tokio Z:n.

Ensimmäisessä ottelussa Firebonds löylytti vieraitaan 83-52 (45-13) veljesten ollessa taas vauhti päällä. Alex tilastoi hienosti 19 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä. Erik tarjosi taustatukea 13 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja torjunnan tilastoilla.

Toisessa ottelussa Firebonds otti 77-55 (33-22)-voiton. Erik otti tällä kertaa vetovuoron 16 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla. Alexille kirjattiin seitsemän pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.

Itävallan liigassa Aapeli Alanen takoi kauden piste-ennätyksekseen 36 pistettä, mutta sekään ei riittänyt, kun St. Pölten koki viime hetkien kirvelevän 80-82 (40-41)-tappion Grazille. Alanen auttoi joukkuettaan myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti tiukkojen vaiheiden jälkeen 101-90 (77-77, 42-38)-jatkoaikavoiton Oberwart Gunnersista. Swans on ylemmässä loppusarjassa toisena ja St. Pölten kuudentena.

Islannissa pelattiin runkosarjan viimeinen kierros ennen pudotuspelien alkua.

Carl Lindbom oli KR:n paras pistemies 17 pisteen saldolla, mutta KR hävisi Valurille 54-72 (31-34). Lindbom lähenteli tupla-tuplaa kahmien myös yhdeksän levypalloa.

Shawn Hopkinsin Stjarnan teki Lindbomin KR:lle pienen palveluksen voittamalla Breidablikin 107-105 (56-54). Hopkins lisäsi joukkueen pottiin 11 pistettä ja kolme levypalloa. Stjarnan sijoittui kuudenneksi runkosarjassa. Voitollaan se varmisti myös sen, ettei Breidablik onnistunut nousemaan KR:n ohi sarjassa kahdeksanneksi.

Stjarnan kohtaa puolivälierissä Valurin ja KR saa vastaansa runkosarjan voittaja Njardvikin.

Romanian liigan kärkiottelussa Ilari Seppälän Pitesti taipui sarjakärki Cluj-Napocalle 70-81 (34-43). Seppälä pussitti 12 pistettä ja lisäksi otti yhden levypallon, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Pitesti on kolmantena.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti tärkeän voiton Cholet Basketin kaaduttua 90-88 (50-41). Strasbourg on kahdeksantena, mutta samoilla voittoprosenteilla kolmen muun joukkueen kanssa.

ProB:ssä Jamar Wilson heitti kahdeksan pistettä, otti kaksi levypalloa ja riistoa, mutta Boulazac hävisi Vichy-Clermontille 74-93 (41-40). Boulazac on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn vankisti asemiaan sarjan kärjessä voittamalla kärkiottelussa Ludwigsburgin 97-88 (62-49). Voitto oli Bonnille jo kuudes peräkkäinen.

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen varmisti runkosarjan jälkeen vähintään top3-paikan, mutta taistelee myös runkosarjan voitosta voitettuaan Gladiators Trierin 88-81 (42-38). Aatu Kivimäki oli taas isossa roolissa yhdeksällä pisteellä, neljällä levypallolla ja kuudella syötöllä.

Lähde: Basket.fi