Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä.

Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

Vielä Maxhuni ei ole kirjoittanut pelaajasopimusta tulevasta seurajoukkuekaudesta, mutta äärimmäisen suurella todennäköisyydellä uusi komennuspaikka löytyy Euroopan mantereelta. Jos ja kun näin käy, on hän myös Susijengin käytettävissä marraskuussa ja helmikuussa pelattavissa EM-karsintaikkunoissa.

– Tähänastisista maajoukkuepelistä on jäänyt hyvä maku suuhun. Tiedän, että mä pärjään tällä tasolla jo nyt, vaikka parantamisen varaa aina onkin, Edon arvioi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– EM-karsinnoissa meillä on kaikki omissa käsissä. Jokaisen pelaajan tehtävä on olla valmis ensiksi, kun kutsu rinkiin tulee ja myöhemmin, kun määrätään kentälle. Täytyy vetää täysillä omat minuutit siinä roolissa kun koutsi vaatii.

Koko juttu on luettavissa täältä.

Lähde: Basket.fi