Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova sunnuntaina Tapiolan Liikuntahallissa.

Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Anni Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Lähde: Basket.fi