Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten kohtaamiset.

Espanjan liigassa Elias Valtonen ja Sasu Salin juhlistivat voittoja. Manresan vahva vire sai jatkoa Obradoiron kaatuessa selvästi 76-56 (37-25). Valtonen autteli joukkuettaan kuuden pisteen ja kolmen levypallon saldolla. Manresa on kuudentena.

Teneriffa puolestaan pyyhälsi Palencian yli 92-71 (49-35)-voitolla. Salin sai rivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Voitolla Teneriffa nosti voittoprosenttinsa 50:een.

Sarjaporrasta alempana nähtiin Susijengin MM-pelaajien taistelu, kun Alex Murphy toivotti Jacob Grandisonin Menorcan vieraakseen. Sarjakärki Estudiantes jyräsi toisella puoliajalla selvään 81-56 (32-25)-voittoon. Murphy merkkautti viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Grandisonin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo.

Caceresin orastava voittoputki tuli päätökseen Gipuzkoan vieraana numeroin 64-88 (26-48). Remu Raitanen oli teholuvulla (14) mitattuna joukkueensa ykkönen yhdeksän pisteen, kuuden levypallon ja syötön tilastoilla. Caceresilla on kolme voittoa ja viisi tappiota.

Edon Maxhunin ja Le Portelin voittokulku tyssäsi Mikko Larkaksen Strasbourgin vieraana. Strasbourg otti ottelusta 90-75 (34-46)-voiton. Strasbourg käänsi ottelun viimeisellä neljänneksellä voittamalla sen peräti 36-12. Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteellä ja tilastot täyttyivät kolmella levypallolla ja syötöllä. Strasbourg paranteli asemiaan ollen nyt 12. ja Le Portel on yhdeksäntenä.

Myös Paris Basketballin voittoputki katkesi, kun Roanne yllätti pääkaupunkilaiset 83-76 (43-36). Mikael Jantunen upotti yhden kolmeen pisteen heiton ja täytteli rivejään neljällä levypallolla, syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Tappiosta huolimatta Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.

Henri Kantonen kunnostautui syöttelijänä pedaten joukkuekaverilleen korin neljästi, mutta Mazeikiai hävisi Lietkabelisille 64-82 (34-39). Syötöt jäivät Kantosen ainoiksi tilastomerkinnöiksi. Mazeikiai on sarjassa yhdeksäntenä.

Euroliigassa Lassi Tuovin Bolognan voittoputki katkesi Panathinaikosin vieraana 76-90 (42-45).

Patrioti Levice jatkaa Slovakian sarjan kakkospaikalla voitettuaan Handlovan 88-70 (40-34). Severi Kaukiaisen tilastomerkinnäksi tuli yksi syöttö.

Adrianmeren kakkostasolla, ABA2:ssa, Perttu Blomgrenin Domzale koki kirvelevän 83-89 (46-32, 76-76)-tappion Vojvodinalle. Vojvodina tuli varsinaisen peliajan viime hetkillä tasoihin kolmen pisteen heitolla ja vei jatkoajan nimiinsä. Blomgren heitti ottelussa yhdeksän pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi syötön ja torjui kerran. Domzalella on voitto ja kolme tappiota.

Domzale sai balsamia haavoilleen viikonlopun toisessa ottelussaan, kun Mozzart Skopje kaatui vieraskentällä 70-63 (33-40). Blomgrenille merkittiin kaksi pistettä, neljä syöttöä ja riisto.

Antti Kanervo pääsi paukuttelemaan henkseleitä Islannin liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Stjarnan voitti kotonaan Osku Heinosen ja Ville Tahvanaisen Haukarin 89-79 (52-43). Kanervo pussitti 12 pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Suomalaisten ykköstykki oli 14 pistettä heittänyt Tahvanainen, joka keräsi lisäksi kolme levypalloa, syötön ja torjunnan. Heinoselle kirjattiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, syöttö ja riisto.

Ilmari Toikkanen pääsi nauttimaan murskavoitosta Svendborg Rabbitsin nakertaessa Amagerin kumoon 125-73 (52-33). Toikkasen riville kirjailtiin neljä pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Rabbits jatkaa sarjassa toisena.

Trey Niemi oli Lumezzanen parhaimmistoa 10 pisteen, viiden levypallon ja riiston tilastoilla. Siitä huolimatta Virtus Imola oli kotonaan vahvempi 55-83 (25-33). Lumezzane on Serie B:n B-lohkossa 14.

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen otti kauden toisen voittonsa, kun Löwen Braunschweig kaatui jatkoajan jälkeen 92-87 (39-39, 77-77). Voiton tekee erityisen maukkaaksi se, että Tigers nousi varsinaisella peliajalla viime sekunneilla tasoihin.

ProB:ssä Valtteri Mervolan vahvasta 11 pisteen, kuuden levypallon, seitsemän syötön ja kahden riiston ottelusta huolimatta, Ehingen Urspring hävisi Oberhaching Tropicsin vieraana 76-82 (37-42). Ehingen on etelälohkossa jumbona voitettuaan vasta yhden ottelun.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden puolusti kotipesäänsä tehokkaasti Gunners Oberwart kaatuessa selvästi 75-54 (36-24). Swans on sarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi