Henrik Dettmannin ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg otti lauantaina kauden ensimmäisen voittonsa. Joukkue kaatoi Ranskan ProA-liigassa Le Porterlin lukemin 75-51 (43-40).

Parketillakin nähtiin suomalaiskohtaaminen, sillä Strasbourgin paidassa Erik Murphy pelasi 14 minuuttia ja kirjautti tilastoihin neljä pistettä sekä kolme levypalloa. Vastustaja Le Portelin riveissä nähtiin puolestaan Susijengin kapteeni Shawn Huff. Hän tahkosi myös 14 minuuttia, mutta heitot menivät harakoille ja historian kirjoihin jäi vain kolme levypalloa. Kaksikko kuului joukkueidensa avausviisikkoon.

– Tämä voitto tekee hyvää itseluottamuksellemme. Meillä on paljon töitä tehtävänä, mutta voitimme, koska olemme kasvaneet joukkueena, kasvaneet yhdessä, Dettmann kiitteli joukkuettaan kauden avausvoiton jälkeen.

Frank Ntilikina sairastui ennen peliä, ja Matt Howard oli pelikunnossa vain kahdeksan minuuttia. Toivottavasti meidän tämän kauden loukkaantumiset rupeavat olemaan tässä! Olen varma, että voittoputkemme alkaa tästä.

Lähteet: basket.fi, sigstrasbourg.fr