Ensi lauantaina 36-vuotispäiväänsä viettävä Jamar Wilson vahvistaa joensuulaista Korisliiga-joukkuetta Kataja Basketia loppukauden ajan.

Parhaillaan torstaina käynnistyvään EM-karsintaan yhdessä muun A-maajoukkueen kanssa keskittyvä 185-senttinen takamies edusti alkukauden Ranskan ykkösliigassa pelaavaa Bourg-en-Bressea.

Taiturimaisella pelurilla on menossa jo 13. ammattilaiskausi ja aiemmin hän on näyttänyt kykyjään myös Belgian, Suomen, Australian, Serbian, Espanjan ja Liettuan ykkösliigoissa. Suomen kansalaisuuden vuonna 2015 saanut Wilson on pelannut 48 A-maaottelua ja kahdet EM-kisat. Sopimuksessaan on optio myös kaudesta 2020-21.

Päävalmentaja Juha Sten kertoo Kataja Basketin verkkosivuilla, että Wilsonin kanssa keskusteltiin ensi kertaa jo viime kesänä.

– Kävimme ”Jammun” kanssa melko pitkät sopimusneuvottelut, mutta hän päätti tuolloin jatkaa edelleen ulkomaan kentillä. Kun Ranskassa asiat joukkueessaan alkoivat jokin aika mennä siten kuin ne lopulta menivät, seurasimme tilannetta erityisen tarkasti. Viimeisen kuukauden ajan olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä ja pohtineet yhdessä sitä kuinka siirto saataisiin onnistumaan, Sten toteaa.

Sten viittaa Ranskan pääsarjan ulkomaalaissääntöön sekä 11 vierastyöläistä käsittäneeseen Bourg-en-Bressen miehistöön, jossa kauden ensimmäiset 17 ottelua 6,5 pisteen, 2,3 levypallon ja 3,0 syötön keskiarvoilla esiintynyt Wilson löysi itsensä yhtäkkiä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelta.

Lähde: Kataja Basketin verkkosivut