Ensi torstaina alkavat koripallon EM-kisat ovat Susijengin Tuukka Kotille jo viidennet peräkkäiset arvokisat. Hän oli Susijengissä mukana jo vuoden 2011 Liettuan EM-turnauksessa.

– Viiden värisuora on aikamoinen unelma. Vielä alussa olimme iloisia, että pääsimme EM-kisoihin. Nälkä on kasvanut syödessä. Olen kokenut kaiken, vaikka meidän Susijengimme ei ole päässytkään olympiakisoihin. Koperin EM-pelit ja Bilbaon MM-kisat herättävät minussa eniten muistoja, Kotti toteaa Aamulehden haastattelussa.

Samassa lohkossa Suomen kanssa pelaavat Ranska, Kreikka, Slovenia, Puola ja Islanti. Ennen ensi viikon torstain EM-avausottelua Susijengi pelaa vielä yhden harjoitusottelun perjantai-iltana Venäjää vastaan Helsingissä.

– Kisoissa on mentävä aina peli kerrallaan. Tavoitteena on luonnollisesti jatkopaikka, mutta se ei ole itsestäänselvyys. Kotiyleisön tuki on tietysti äärettömän tärkeä.

– Koska Helsingissä on hieman pienempi halli kuin Espanjan MM-kisoissa, eiköhän rieha ole yhtä äänekästä tälläkin kertaa. Pelifiilistä ei ole vaikea saada päälle, 36-vuotias Kotti sanoo.

Aamulehden haastattelun voi kokonaisuudessaan lukea täältä.