Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Norrköping puristi runkosarjassa toiseksi ja ottaa mittaa Högsbosta pudotuspelien avauskierroksella. Viime kaudella Norrköpingin taival loppui niukasti välierävaiheessa 2-3-tappioon Södertäljelle, joten tämän kauden pudotuspeleihin joukkue lähti innolla.

– Tätä varten on tehty koko kausi töitä ja meillä on tosi monta pelaajaa, jotka jäivät viime kaudesta, joten sillä tavalla tämä on vähän yhden projektin päätös, Pelander toteaa Koripalloliiton sivuillla.

Norrköpingin pudotuspelit alkoivat kuitenkin tahmeasti, kun Högsbo haki avausottelusta niukan 72-67-voiton. Pelanderin mukaan joukkue sisuuntui tappiosta ja taistelee perjantaina pitääkseen kautensa elossa.

– Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys. Högsbo pelasi hyvin ja me heitimme kolmen pisteen heitot 13 prosentilla, mikä ei ole ihan sitä mihin yleensä pyritään. Pienillä fiksauksilla lähdemme hakemaan toisesta pelistä voittoa, että saamme ottelusarjan katkolle kotikentälle.

Dolphins lähti pudotuspeleihin mestaruus tähtäimessä eikä avaustappio ole muuttanut suunnitelmia.

– Olemme puhuneet, että mestaruus on tavoitteena, mutta Södertäljellä tässä on suurimmat paineet. Heillä on selkeästi isoin pelaajabudjetti ja monta tosi hyvän luokan pelaajaa. Mielestäni meillä on myös monta hyvää pelaajaa joukkueessa ja on selkeästi joukkueemme vahvuus, että pelaamme joukkueellemme.

– Meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja meillä on kivaa yhdessä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Mielestäni se näkyy myös kentällä, että nautimme olla yhdessä. Meidän ulkomaalaisvahvistukset ovat myös nappivalintoja ja he ovat olleet hyviä tyyppejä ja pelaajia ja he täydentävät joukkuettamme mahtavalla tavalla.

Pelander palasi kesken viime kauden takaisin Norrköpingiin, jota edusti vuosina 2015-2018. Pelaamisen ohella lääkäriksi kouluttautunut Pelander painaa vuorotöissä täyttä työpäivää paikallisen sairaalan ensiavussa ja pelaa samalla huipputasolla koripalloa.

– Oli ihana tulla takaisin Norrköpingiin ja kyllä tämä on kotini tällä hetkellä. Nyt pudotuspelien aikaan on ollut vähän vähemmän töitä ja enemmän korista. Iso kiitos sairaalalle, että olen saanut yhdistettyä pelaamisen ja työn ja heiltä on löytynyt joustoa. Eihän se olisi muuten mahdollista millään tavalla, Pelander kiittelee.

Lähde: Basket.fi