Sara Rokkanen, 24, aloittaa ammattilaisuransa Espanjan Liga Femeninassa, kun Toledon yliopistossa seniorivuotensa keväällä päättänyt Susiladies-pelaaja on tehnyt sopimuksen Club Polideportivo Bembibren kanssa.

178-senttinen Rokkanen palaa Eurooppaan vietettyään täydet neljä vuotta Toledossa, jossa on tehtaili viimeisenä vuotenaan 4,0 pistettä, 2,5 levypalloa ja 0,8 syöttöä ottelua kohden reilulla 22 minuutin peliajalla.

Kolmetoista aikuisten maajoukkueottelua pelanneelle Rokkaselle tuleva kausi on hänen ensimmäisensä ammattilaisena.

– Oon superinnoissani, et saa vaan mennä pelaan ja tehdä sitä, mitä rakastaa ilman pakollisia tekijöitä, Rokkanen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Espanjan pääsarjassa Bembibre jäi runkosarjassa viimeiselle sijalle koronaviruspandemian keskeyttäneellä kaudella. Bembibre pelaa Liga Femeninassa myös ensi kaudella.

– Siitäkin olen tosi innoissani, että on noinkin kova sarja, niin pääsee pelaan ja kilpailemaan kovia pelaajia vastaan, ja näkee vähän, että ketä siellä oikein pääsee keittään, Rokkanen nauraa.

– Pääsee näkeen, että millä tasolla pelaaminen on ja toivottavasti saisi vähän jalkaa sinne sarjan väliin hyvällä pelaamisella. Meillä näyttää olevan nuori joukkue. Ollaan varmaan altavastaajia. Näin meillä ei ole mitään hävittävää tai menetettävää; mennään vaan peleihin sata lasissa ja yllätetään kaikki.

Rokkanen on PuHu Juniorit -kasvatti, joka ehti pelata ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin kaksi kautta naisten Korisliigaa Tapiolan Hongassa. Rokkanen palkittiin kaudella 2014/15 naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Lähde: Basket.fi