Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala.

Koripalloliiton ensimmäisenä nuorten olympiavalmentajana toiminut Antti Koskelainen siirtyy perheen muuttuneen työtilanteen seurauksena Qatariin. Parhaillaan paikallisen koripallotahojen kanssa ensi kaudesta neuvotteluja käyvä Koskelainen on toiminut merkittävässä roolissa suomalaisessa koripallossa viimeisen vuosikymmenen aikana susiohjelman nousukiidon aikana.

– Koen olleeni etuoikeutettu saadessani olla osana kehittämässä SUSI-ohjelman keskeisiä rakenteita, Koskelainen kiittää Basket.fin haastattelussa.

Koskelainen toimi Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kehittäjänä vuodet 2009-12. Vuosikymmenen taitteessa Koskelainen oli käynnistämässä HBA-konseptia Pohjois-Haagan yhteiskoulun yläkoulussa. Viimeisen kuuden vuoden aikana Koskelainen toimi HBA Märskyn päävalmentajana nostaen samalla HBA-ohjelman merkittävään asemaan suomalaisessa koripallossa pelaajakehityksen saralla.

– Kiitokseni Koripalloliitolle ja koko suomalaiselle korisyhteisölle tähänastisesta mahdollisuudesta saada työskennellä hienojen ihmisten kanssa suomalaisen koripallon kehittymisen eteen. Erityisesti haluan kiittää Henrik Dettmannia luottamuksesta ja mahdollisuudesta kasvaa ihmisenä ja valmentajana. Yhtä lailla työurani alkuvaiheen mentorina toiminut Ari Tammivaara sekä pitkäaikainen työparini Jyri Lohikoski ansaitsee suuret kiitokseni.

– Jussi Hirvosen ja Hanno Möttölän kanssa olemme rakentaneet Mäkelänrinteen HBA-ohjelmaan päivittäisen harjoittelun ympäristön ja standardit, jossa nuorten pelaajien on hyvä kasvaa ja tavoitella uusia omia ennätyksiään.

Jatkuvasti kehittyvä Mäkelänrinteen urheilulukio sekä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, Urhea, saa Koskelaiselta kiitosta.

– Mäkelänrinteen urheilulukio ja sen ympärille kehittyvä Urhea-Kampus tulee näyttelemään tulevina vuosina entistä tärkeämpää roolia suomalaisessa huippu-urheilussa ja tämän kehitystyön jatkamisessa meillä koripallossa on myös oma tärkeä ja keskeinen asemamme, Koskelainen avaa.

Koskelainen toimii 16-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä suunnitellusti EM-kisoissa aina elokuun loppuun asti.

– Koripalloliitto haluaa kiittää Antti Koskelaista uraauurtavasta työstä suomalaisen koripallon eteen. On myös kiitettävä hänen perhettään, tällainen työ on vaatinut paljon kotoa venymistä ja ymmärrystä. Vaikka tie vie nyt toiselle puolelle maailmaa, yhteistyö jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa, kommentoi miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Koskelaisen johdonmukaisuus ja uteliaisuus uusien asioiden oppimiseen ja toimintatapojen kehittämiseen on ollut ihailtavaa. Kun asioita edistää tai uudistaa, siitä ei aina pusuja poskille riitä, vaan kantoja ja kiviä on siirrettävä tieltä useita, Dettmann jatkaa.

Lähde: Basket.fi