Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Lotta-Maj Lahtisen edustama Georgia Tech piti paikkansa kivenkovan ACC:n kolmannella sijalla, kun viimeisen viikon aikana Georgia Tech voitti Duken, mutta hävisi valtakunnallisesti 5. rankatulle NC Statelle.

Viikko sitten maanantaina Georgia Tech vieraili legendaarisessa Cameron Indoor Stadiumissa, jossa Georgia Tech voitti kotijoukkue Duken 59-46 (34-19). Georgia Tech karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla 16 pisteen taakse ja onnistui tyrehdyttämään Duken kiriyritykset.

Lahtinen urakoi parketilla 37 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 10 pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä.

Maanantaina Georgia Tech kohosi Associated Pressin julkaisemassa rankingissa yhden sijan. Aiemmin 12. valtakunnallisesti arvioitu Georgia Tech on nyt rankattu 11.

Georgia Techin ottelut jatkuivat tänä maanantaina, kun joukkue matkusti viidenneksi rankatun NC Staten vieraaksi Reynolds Coliseumiin, joka oli ääriään myöten loppuunmyyty 5 500 silmäparille.

NC State vei kolmannen neljänneksen 7-19 ja pääsi karkaamaan 48-59 (22-30) voittoon.

Lahtinen pelasi tällä kertaa 37 minuuttia ja 34 sekuntia, joiden aikana hän keräsi viisi pistettä, yhden levypallon, syötön ja kaksi riistoa.

Georgia Tech (9 voittoa, 3 tappiota) on kovatasoisen Atlantic Coast -konferenssin (ACC) kolmannella sijalla. Edellä ovat vain Louisville (11/1) ja NC State (12/1).