Yhdysvalloissa vaikuttava FBI kertoi tiistaina nostaneensa syytteet kymmentä Yhdysvaltain yliopistokoripallon piirissä työskentelevää henkilöä vastaan.

Mukana neljän toistaiseksi pidätetyn joukossa on muun muassa Susijengin supertähden Lauri Markkasen viime kauden NCAA-sarjassa pelanneen Arizona Wildcatsin valmentaja Emanuel Richardson. Muut pidätetyt ovat saman sarjan valmentajia: Auburnin apuvalmentaja Chuck Person, USC:n apuvalmentaja Tony Bland sekä Oklahoma Staten apuvalmentaja Lamont Evans. Yhteensä syytettyjä on kymmenen, ja heistä osa on managereja ja talousneuvojia, yksi entinen NBA-tuomari ja yksi urheiluvaatejätti Adidaksen urheilumarkkinoinnissa työskentelevä henkilö.

Valmentajilla oli tiettävästi suuri vaikutus pelaajiinsa ja siihen, miten pelaajat olivat valinneet agenttinsa tai muut neuvonantajansa lähtiessään NCAA:sta NBA:han.

FBI:n mukaan peräti 100 000 dollaria olisi maksettu nimettömänä pysyvälle pelaajalle nimeämättömältä koululta. Kyseinen koulu on ESPN:n tietojen mukaan Lousville ja pelaaja ensimmäistä vuottaan koulussa aloittava Brian Bowen, jonka koulu on asettanut pelikieltoon.

Syytettyjen uskotaan pyrkineen ohjaamaan pelaajia lahjusten kautta tiettyihin kouluihin ja tiettyn agenttien ja taloudellisten neuvonantajien asiakkaiksi.

Lähde: Yle Urheilu.