Suomi sai EM-kisoille täydellisen alun kun se kaatoi täyden kotiyleisön edessä Ranskan jatkoajan jälkeen 86-84. Voiton yksi takuumies oli varausnumerolla seitsemän kesän NBA-draftissa Chicago Bulls -paitaan päätynyt Lauri Markkanen.

Markkanen tuli ensimmäistä näyttävää koria lukuun ottamatta otteluun mukaan hieman verkkaisesti, mutta loppua kohti alkoi erottua kentältä yhä paremmin. Markkasen heitot olivat varsinaisen peliajan lopussa sekä jatkoajalla tuhoisia niin läheltä kuin kaukaa.

– Olen aina pelannut siten, etten pakota heittoani. Jos ei ole hyvää paikkaa, niin en sitten käytä sitä. Pari heittoa meni ohi, mutta piti vain uskoa, että seuraava menee sisään. Sitten se aukesi loppupelistä, Markkanen kertaili ottelun jälkeen SuomiKoris.comin mukaan.

Markkanen haastoi ranskalaispelaajia jatkuvasti kunnianhimoisesti ja ratkaisuhetkien onnistumiset nostivat selvästi nuorukaisen itseluottamusta tulevaan.

– Itseluottamus on aina korkealla, mutta totta kai se tuntuu hyvältä saada onnistumisia pelin lopussa. Hyvä alku meiltä.

Yksi Markkasen ottelun tähtihetkistä oli irtopallon donkkaaminen ranskalaistähti Boris Diaw’n yli. Suomalainen tarjosi pienen hymyn vielä perään.

– Se oli vähän siinä alla, niin piti antaa tietää, että se oli alla. Kannattaisi sulkea. Ei siinä mitään ihmeempää, se kuuluu korikseen, Markkanen naureskeli.

Markkanen kuvaili voittoa Ranskasta kisojen avauksessa mylvivän kotiyleisön edessä ikimuistoiseksi.

– Onhan se uskomaton fiilis. Se on korista parhaimmillaan, kun on tiukka matsi. Onneksi voitimme.

Lähde: SuomiKoris.com