Latvia marssi viikonloppuna EM-koriksessa jatkoon kaatamalla Montenegron peräti 100-68 (53-37).

Zanis Peinersillä oli pelin jälkeen hymy herkässä.

– Hyökkäyksemme on ollut tässä turnauksessa todella hyvää. Liikutamme palloa paljon. Meillä oli paljon pisteitä tässäkin pelissä, Peiners huomautti.

Puolivälierissä Latvia kohtaa Slovenian.

– Seuraavassa ottelussa meillä on vastassa yksi parhaista joukkueista. Jos voimme pysäyttää heidät, voimme taistella mitaleista. He pelaavat ehkä jopa parasta koripalloa tässä turnauksessa, joten varmasti tulee meille kova haaste. Tietysti meidän on pysäytettävä heidän pelintekijänsä Goran Dragic. Jos onnistumme siinä, on meillä mahdollisuus, Peiners mietti.

Voiton hetkellä Peiners muisti myös naapurimaa Liettuaa.

– Liettua pelasi Kreikkaa vastaan, mikä ei ole paras vaihtoehto. Kreikalla on laadukas joukkue, eikä minulle ollut yllätys, että he voittivat. Kreikalla ei ollut mitään menetettävää. Heidän faninsa olivat haukkuneet heitä kotona, joten Kreikan pelaajat varmasti halusivat näyttää ja he pelasivatkin isolla energialla ja osoittivat voivansa pelata hyvin. He voivat mennä vieläkin pidemmälle, Peiners kommentoi.

Latvia voitti Liettuan 12 000 katsojan edessä harjoitusottelussa.

– Sinä päivänä Latviassa oltiin ylpeitä, että voitimme Liettuan. Mutta Latvian fanit kannustavat Liettuaa ja olisimme toivoneet, että molemmat olisivat menneet jatkoon, Peiners totesi.

– Meiltä odotetaan mitalia, mutta Slovenia on yksi parhaista joukkueista, joten haaste on kova, Peiners paalutti.