Suomen Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Kilpailupäällikkö Ulla Karlsson siirtyy Korisliigasta ja aikuisten kilpasarjoista vastaavan kilpailujohtaja Tom Westerholmin alaisuuteen. Karlssonin tehtävät säilyvät samoina ja hän vastaa jatkossakin muun muassa valtakunnalliseen kilpailutoimintaan liittyvistä asioista sekä tilastointi- ja tulospalvelujärjestelmistä. Järjestelyllä pyritään erityisesti sujuvoittamaan sääntöihin ja kilpailutoimintaan liittyvää valmistelutyötä.

Vesa Walldén on nimetty Korisliigan ja aikuisten kilpasarjojen yhteyspäälliköksi. Walldénin tehtäviin kuuluvat yksikön myynti ja markkinointi sekä tapahtumien kehittäminen. Tehtävässään Walldén raportoi kilpailujohtaja Westerholmille. Walldénin tehtäviin kuuluu myös liiton olosuhdetyö kilpailujohtajan alaisuudessa.

Koripalloliitto on perustanut uuden tapahtumatiimin, jonka tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä sekä kansallisen tason ottelutapahtumia. Tapahtumatiimi on määräaikainen projekti, joka kestää vähintään kuluvien arvokisakarsintojen ajan eli kevääseen 2019. Tiimin perustamisella varmistetaan, että menestyksekkäistä alle 20-vuotiaiden miesten EM-kisoista ja EuroBasket2017-tapahtumasta saatu kokemus ja osaaminen säilyy Koripalloliitossa myös jatkossa.

Tapahtumatiimiä johtaa tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä, joka siirtyy projektin johtoon liiton viestintäpäällikön tehtävistä. Tiimiin on nimitetty yhteyspäälliköksi Tero Kuivalainen, jonka vastuualueena ovat myös 3×3-pelimuodon kehittäminen Suomessa sekä miesten maajoukkueen joukkueenjohtajan tehtävät. Lipunmyyntivastaavaksi on nimitetty Marianne Leivo, joka toimii tämän lisäksi liittohallituksen sihteerinä. Tapahtuma- ja hankekoordinaattoriksi on nimitetty Ossi Ågren, jonka vastuualueena on erityisesti tapahtumien infra ja logistiikka.

Tiedottaja Suvi Hakkarainen on nimitetty viestintätiimin esimieheksi ja viestintäpäällikkö Mäkelän sijaiseksi. Hän vastaa liiton viestinnän toteutuksesta ja kehittämisestä sekä muun muassa verkkosivu-uudistuksesta.

Lähde: Koripalloliiton sivut.