Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

Manresa pääsi juhlimaan jo toista Katalonian paikallisottelun voittoa muutaman päivän sisään, kun viikonloppuna kaatui Girona ja keskiviikkoiltana Manresa aiheutti Barcelonalle sen kauden ensimmäisen kotitappion Espanjan liigassa. Manresa piti pintansa vieraskentällä ottamalla maukkaan 83-82 (39-36). Valtonen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, viidellä levypallolla ja syötöllä. Voitolla Manresa nappasi tiukan otteen Copa del Rey’n paikasta, johon pääsee runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Manresa on nyt kuudentena.

Jantunen oli teholuvussa (19) mitattuna joukkueensa ykkönen, kun hän tilastoi seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston Paris Basketballin voittaessa Reyer Venezian 100-70 (51-39).

Mikko Larkaksen Strasbourg ei pystynyt vielä sinetöimään jatkopaikkaansa Mestarien liigassa, kun se taipui Oostenden vieraana jatkoajan jälkeen 84-87 (32-41, 79-79). Lohkon tilanne on kihelmöivä, sillä Strasbourg jakaa lohkon kärkitilaa Karsiyakan kanssa, mutta Oldenburg ja Oostende ovat voiton päässä ja ratkaisut jäävät viimeisten otteluiden varaan. Strasbourg isännöi alkulohkon päätösottelussa Oldenburgia.

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin Domazale taipui Triglav Kranjille 72-81 (41-37) suomalaispelaajan kuumasta heittopelistä huolimatta. Blomgren pelasi puolta minuutta vaille koko ottelun ja kiitti vastuusta 29 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Tappiosta huolimatta Domzale jatkaa toisena.

Qatarin liigassa Mubashar Alin Al Khor koki jälleen tappion, kun Al Shamal piti pisteet kotonaan 95-84 (54-41)-voitolla. Ali heitti kahdeksan pistettä, nappasi neljä levypalloa, antoi kaksi syöttöä sekä sai merkinnät myös riisto- ja torjuntatilastoihin. Al Khor on sarjassa viimeisenä.

Tanskassa Ilmari Toikkasen Svendborg Rabbits kukisti Horsensin vieraskentällä 75-81 (41-30) ja tukevoitti otettaan sarjan kakkospaikasta. Toikkasen tilastot täyttyivät kahdella pisteellä, neljä levypallolla ja kahdella torjunnalla.

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring hävisi jatkoajan jälkeen BBA Ludwigsburgille 100-103 (40-49, 85-85). Mervola tilastoi komean 23 pisteen ja kymmenen syötön tupla-tuplan ja täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla sekä kolmella riistolla.

Lähde: Basket.fi