Suomi viettää perjantaina välipäivää EM-kisoista ennen lauantai-illalla kello 20:00 alkavaa Slovenia-kamppailua. Päiväharjoituksissa nähtiin hyväntuulinen Susijengi, jonka päävalmentaja Henrik Dettmann kuitenkin osoitti kritiikkiään median suuntaan. Joukkueen peli ei turnaukseen valmistavissa otteluissa ollut uomissaan, mutta Dettmannin mukaan ei tarvitsekaan.

– Talon ei tarvitse olla harjoituspeleissä valmiina. Kokeilimme ja harjoittelimme peleissä eri juttuja, hän sanoi Ilta-Sanomien mukaan

Lisäksi Dettmann moitti mediaa liiallisesta tuloskeskeisyydestä ja kehoitti kiinnittämään huomiota enemmän toimintaan.

– Tuloskeskeisen median höpinöiden sijasta pitäisi keskittyä toimintakeskeisyyteen. Tulos tulee toiminnan seurauksena, Dettmann sanoi.

Dettmann kertoi myös selkeästi mielipiteensä miksi maajoukkueen runko on pysynyt yli kuusi vuotta käytännössä samana.

– Se on pienen maan ainoa mahdollisuus. Pitää muistaa, että kun ryhmästä ottaa yhdenkin jäsenen pois, niin kaikkien keskinäinen suhde muuttuu, ja silloin siitä tulee uusi ryhmä. Näin ryhmä on elänyt ja elää koko ajan.

Ranska-voitosta käskijä oli kuitenkin yhä iloinen. Puhelin oli täyttynyt onnitteluviesteillä, jotka lämmittivät sydäntä.

– Kun tietää, miten paljon voitto merkitsee koko korisyhteisölle: valmentajille, taustaihmisille ja kisajärjestäjille. Riemu on paljon syvemmällä. Henkilökohtaisesti pidän hyvin banaalina sellaista ajattelua, että kaikki on joko top tai flop.

Lähde: Ilta-Sanomat