Saksan ProA-sarja on tulevana kautena suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen. Yksi suomalaisvalmentajista on Weissenhorn Youngstarsin ProA:han nostanut Daniel Jansson.

Jansson luotsasi viime kaudella Bundesliigassa pelaavan ratiopharm Ulmin akatemiajoukkue Weissenhorn Youngstarsin yllättäen ProB:n ykköseksi ja sitä kautta joukkue nousi sarjaporrasta ylemmäs. Samalla joukkueen nimi ja paikkakunta vaihtui. Joukkue kulkee nykyään nimellä Orange Academy ja kotipaikka löytyy Ulmista. Joukkueen toimintaperiaate on kuitenkin pysynyt samana ja tavoitteena on kasvattaa ja kehittää nuoria pelaajia.

– Teimme kovan päätöksen kuukausi sitten, kun mietimme kuinka monta amerikkalaista otamme joukkueeseen. Manageri sanoi, että jos joukkueessa on yksikin amerikkalainen, niin hän pelaa 30 minuuttia ja ottaa joka kolmannen heiton. Mieluummin annamme ne meidän nuorille, Jansson paljastaa.

Joukkue koostuu pääasiassa vuosituhannen molemmin puolin syntyneistä pelaajista. Jansson odottaakin mielenkiinnolla miten nuoret pelaajat pystyvät vastamaan ProA-sarjan asettamaan vaativaan haasteeseen.

– Meillä on vieläkin nuorempi joukkue kuin viime kaudella, sillä meiltä lähti muutama 1997 syntynyt opiskelujen perässä muualle. Kaudesta tulee kiehtova, mutta samalla vanhenen päävalmentajan paikalla taas seitsemän vuotta. On kuitenkin hienoa, että pysymme missiossamme ja meidän tehtävä on vaalia nuoria pelaajia. On mielenkiintoista nähdä miten viime kauden runkopelaajat ottavat askeleen ProA:ssa.

Janssonin joukkue pääsee lähtemään sikäli paineettomasta lähtötilanteesta kauteen, sillä tulostavoitteita ei ole.

– Lähdemme kliseisesti peli kerrallaan emmekä voi oikein muuta. Kauden edetessä yritämme löytää aseita ja sen standardin missä ProA:ssa mennään ja keksiä keinot myös voittaa otteluita. Viime kausi osoitti, että nämä ovat kovia jätkiä ja nyt mennään pari-kolme pykälää ylemmäs.

Lähde: Basket.fi