Vuosikymmenen ajan nousujohteista uraa Saksassa tehnyt ja kahdesti Saksan Pro A:n vuoden valmentajaksi valittu kouvolalaislähtöinen Daniel ”Danny” Jansson, 45, liittyy alkaneena kesänä Susijengin valmennusjohtoon. Tuoreeltaan Saksan Bundesliigan Heidelbergin kanssa päävalmentajasopimuksen tehnyt Jansson aloittaa kesänsä Susijengissä välittömästi.

Maajoukkuetoiminnan saralla Jansson on rautainen konkari, sillä hän on valmentanut Suomen eri maajoukkueita aina nuorimmista ikäluokista miesten Rising Stars -joukkueeseen (ent. haastajamaajoukkue) yli kymmenen vuoden ajan.

Viime kesänä Jansson ammensi kokemusta Kiinan universiadeista, joissa Suomen miehet sijoittuivat historiallisesti viidennelle sijalle.

– Vaikka seurajoukkuekausi onkin ollut pitkä, tiedän yli kymmenen vuoden maajoukkuekokemuksella, että kun pääsee tuttujen kasvojen – aina pelaajista valmentajiin ja staffiin – kanssa kesällä saliin, siinä saa itsekin hurjasti virtaa lisää, Jansson hymyilee Koripalloliiton sivuilla.

– Viime kesän Rising Stars –toiminnassa mukana olleena tiedän varmasti, että intensiteetistä ei homma jää kiinni. Ja koska monella pelaajalla on vankka susihistoria, uskon, että saamme junan liikkeelle välittömästi ja pääsemme hiomaan ja kertaamaan yhteistä tekemistä olympiakarsintoja varten.

Susijengin päävalmentajana toimii edellisten vuosien tavoin Lassi Tuovi. Valmennusjohdon täydentävät Jansson, Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen ja Kim Forsblom.

– Toivottavasti pystyn tuomaan mukanani ryhmään ennen kaikkea yhtenäisyyttä omien vahvuuksieni avulla, Jansson päättää.

Lähde: Basket.fi