Huomio Lauri Markkasen ympärillä yltyy mitä lähemmäs USA:n yliopistokoripalloilun ”March Madness” lähestyy. Viimeisimpänä Markkasen kelkkaan on hypännyt CBS, joka nostaa Arizonan yhdeksi mestarisuosikiksi pitkältä Markkasen ansiosta.

CBS:n Matt Norlander nostaa Markkasen mahdolliseksi seuraavaksi eurooppalaiseksi suurpelaajaksi NBA:ssa.

– Hän saattaa olla se, joka nostaa Arizonan valmentaja Sean Millerin ensimmäistä kertaa Final Fouriin ja hän saattaa olla seuraava eurooppalaissyntyinen NBA-supertähti. Niiden lisäksi tärkeimpänä, hän saattaa muuttaa koripallon suosion kotimaassaan ikuisiksi ajoiksi. Koska todella mahtavia parkettipelaajia ei tule pohjoisesta. Kunnes nyt, Norlander suitsuttaa.

Markkasen heitto- ja hyökkäystaitoja on kehuttu, mutta samalla huomio on kiinnittynyt myös hänen puolustustyöskentelyyn, jota pidetään hänen heikkoutenaan. Millerin mukaan hyvin heittäviä eurooppalaisia isoja pidetään USA:ssa usein pehmeinä pelaajina, mutta hän kumoaa väitteen Markkasen kohdalta.

– Lauri on kauimpana pehmeästä, Miller kertoo.

Miller kehuu myös Markkasen halua kehittyä aina vain paremmaksi.

– Hän on uskomattoman määrätietoinen. Hän tietää miksi hän on täällä. Hän haluaa tulla NBA-pelaajaksi. Hän tekee töitä joka päivä ja rakastaa peliä. Sinun ei tarvitse pakottaa häntä mihinkään, Miller suitsuttaa.

Artikkeli on kokonaisuudessaan luettavissa CBS:n sivuilla.