Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

Madsen debytoi Andorran riveissä Murcian kaatuessa 98-73 (53-41). Madsen esiintyi rohkaisevasti seitsemän pisteen ja yhden levypallon tilastoilla. Andorra paranteli asemiaan ollen sarjassa nyt 14.

Sasu Salinin Teneriffa puristi Copa del Rey’n lopputurnaukseen voitettuaan Joventut Badalonan 90-70 (45-27). Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi syöttö.

Voitolla Teneriffa kiilasi sarjassa seitsemänneksi ja ansaitsi näin paikkansa helmikuun cup-huipentumaan, johon saivat paikkansa runkosarjan avauspuolikkaan kahdeksan parasta joukkuetta. Aiemmin jo Elias Valtosen Manresa oli lunastanut lipun Malagassa järjestettävään turnaukseen.

Valtosen Manresa teki puolestaan hukkareissun Bilbaoon, kun kotijoukkue oli vahvempi lukemin 74-54 (46-34). Valtonen jäi ottelussa ilman tilastomerkintöjä. Manresa on sarjassa kahdeksantena.

Sarjaporrasta alempana Remu Raitasen Caceres otti tärkeän voiton Oviedon kaatuessa 86-78 (43-42). Raitanen sai tilastoihinsa kaksi levypalloa. Voitolla Caceres paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.

Jacob Grandisonin Menorcan olo sen sijaan tukaloitui sen hävitessä Forca Lleidalle 67-70 (31-33). Grandison heitti kolme pistettä ja riisti pallon kertaalleen.

Estudiantes nousi sarjan piikkipaikalle voitettuaan Ourensen selvästi 97-56 (49-23). Alex Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahden levypallon, syötön ja riiston tilastoilla.

Max Besselink palasi pelikentille tehden ensiesiintymisensä Mons-Hainautin riveissä joukkueen voittaessa Alankomaiden ja Belgian yhteisliigassa Limburg Unitedin 91-79 (44-33). Debyytissään Besselink heitti neljä pistettä.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Severi Kaukiainen jäi ilman tilastomerkintöjä, kun Kalev/Cramo nappasi kovan voiton kaataessaan kärkiottelussa Prometey’n 80-65 (37-31). Samalla tallinnalaisjoukkue siirtyi yksin sarjan piikkipaikalle.

Slovenian liigassa Domzale aloitti vuotensa 93-85 (38-39)-voitolla Podcetrtekista Perttu Blomgrenin ollessa vahvassa iskussa 17 pisteen, levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston tilastoilla. Domzale pitää sarjassa kakkospaikkaa.

Islannin liigassa Ville Tahvanainen oli hyvässä iskussa heitettyään 14 pistettä Alftanesin voittaessa vieraskentällä Tindastollin 80-68 (45-37). Tahvanainen saalisti ottelussa myös viisi levypalloa ja riiston.

Antti Kanervon Stjarnan puolestaan taipui kotonaan Njardvikille 92-101 (46-58) Kanervon täyttäessä tilastoriviään 11 pisteellä, viidellä levypallolla ja riistolla.

Osku Heinosen 16 pistettä eivät riittäneet auttamaan Haukaria voittoon, kun Breidablik haki vieraskentältä 95-86 (46-53). Pisteiden lisäksi Heinonen teki tasaista työtä saaden neljä merkintää sekä levypallo-, syöttö- että riistotilastoihin. Alftanes on sarjassa neljäntenä, Stjarnan seuraa kuudentena ja Haukar on kymmenentenä.

Japanin liigassa Erik Murphyn Sendai 89ers hävisi kahdesti viikonloppuna Saga Balloonersia vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa Ballooners vei pisteet voitettuaan 77-67 (40-40). Murphy saalisti pisteen, kolme levypalloa ja torjunnan. Toisessa ottelussa juoni pysyi samana 89ersin taipuessa 56-66 (25-38). Tällä kertaa Murphy kunnostautui koron alla napaten viisi levypalloa.

Mubashar Ali näytti miten korin alla dominoidaan, kun hän johdatti Al Khorin toiseen voittoonsa Qatarin liigassa. Ali pelasi koko 40-minuuttisen ja kirjautti hurjan 30 pisteen ja 24 levypallon tupla-tuplan. Hän tilastoi lisäksi kaksi syöttöä, riiston ja neljä blokkia. Viikon toisessa ottelussaan Ali ylsi jälleen tupla-tuplaan 10 pisteen ja 14 levypallon noteerauksella, mutta Al Arabi oli vahvempi numeroin 93-60 (40-36). Ali sai tilastoihinsa myös kaksi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radom ei pystynyt haastamaan Starogard Gdanskia, vaan taipui vieraskentällä 70-95 (39-42). Laihonen täytteli tilastoriviään neljällä pisteellä, viidellä levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.

Lassi Tuovin vuosi alkoi makeasti Bolognan apuvalmentaja, kun joukkue nappasi kaksi voittoa saksalaisjoukkueista Euroliigassa. Ensin se kaatoi kotonaan kovan taistelun jälkeen Bayern Münchenin 85-83 (42-46). Perjantai-iltana Bologna juhli vierasvoittoa kaadettuaan ALBA Berlinin 83-68 (48-27). Bologna porskuttaa Euroliigassa vahvasti toisena. Kolmas ottelu viikon sisään oli jo Bolognalle liikaa, kun kotoisessa Italian liigassa se taipui Reggio Emilian vieraana 66-72 (29-35). Bologna jatkaa sarjassa kolmantena.

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Crailsheim palasi voittojen tielle kaataessaan Mitteldeutscherin 87-76 (38-33). Voitolla Craisheim nousi pois viimeiseltä sijalta.

Joonas Iisalon pesti Academics Heidelbergin päävalmentajana puolestaan päättyi 76-113 (41-43)-tappioon Vechtalle. Tappio oli Heidelbergin seitsemäs peräkkäinen ja se on sarjassa viimeisenä. Ottelun jälkeen Heidelberg tiedotti, että sen tiet Iisalon kanssa eroavat. Iisalo ehti toimia Heidelbergin päävalmentajana 1,5 kautta. Viime kaudella Heidelberg taisteli pudotuspelipaikasta ollen lopulta 12. Juuri kauden alla Iisalo teki seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Valtteri Mervola oli Ehingen Urspringin sankari, kun Tröster Breitengüssbach kaatui vieraskentällä 78-75 (32-38). Mervola viimeisteli joukkueensa viisi viimeistä pistettä johdattaessaan joukkueensa voittoon. Yhteensä hän kirjautti 10 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitolla Ehingen nousi pois jumbopaikalta ja säilyjän paikalle.

Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen olivat saaneet joukkueen hyvään iskuun pienen joululoman jälkeen, kun Swans Gmunden kaatoi Vienna Timberwolvesin selvästi 89-68 (49-39). Swans jatkoi voittoisasti myös viikonloppuna Traiskirchen Lionsin kaatuessa vieraskentällä 76-71 (36-30). Swans on sarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi