Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

16-vuotiaat tytöt pistivät pelin pakettiin jo ensimmäisellä puoliajalla jättäen Norjan vain 11 pisteeseen. Sudenpentujen puolustus oli rautaa koko ottelun, vaikka hyökkäyspelaamisen ruostuminen kaunisteli loppulukemia norjalaisille.

– Tulimme peliin sillä tavoitteella, että jos voitetaan niin päästään kahdeksan parhaan joukkoon. Ensimmäisen puoliajan pelaaminen molemmissa päissä kenttää oli äärimmäisen hyvää ja sillä tavoite myös saavutettiin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kiitteli.

Surunauhoissa pelanneen Suomen suurin onnistuja oli Emerita Mashaire (4/4), joka pelasi nuoren uransa parhaan maaottelun esiintyen edukseen molemmissa päissä kenttää. Suomen korkeimmasta pistemäärästä vastasi Awak Kuier (13/7/3 riistoa).

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti EM-kisojen päätösottelussaan Venäjän 69-65 (33-27). Suomi nappasi johtoaseman puoliaikaan mennessä, eikä enää sitä luovuttanut venäläisten pyristelyistä huolimatta. Suomi sijoittui EM-kisoissa viidenneksitoista ja putosi B-divisioonaan.

– Tänään pelattiin perinnön jättämisestä itsellemme ja siitä keitä olemme. Suomalainen koripallojoukkue, joka yrittää ja toimii aktiivisesti. Aina on kivempi voittaa kuin hävitä se on selvää, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

– Nämä kisat menivät tuloksellisesti näin. Koripallo ei lopu tähän, ei myöskään näiden poikien koripallotaival. Tärkeää on nähdä tässäkin mahdollisuuksia ja sitä kautta keinoja kehittymiseen.

Suomen pistetrio Venäjää vastaan oli Mustapha Amzil (16/8/3 syöttöä/3 riistoa), Erik Sajantila (16/9/4 syöttöä/5 riistoa) ja Teemu Suokas (13/2/4 syöttöä).

Lähde: Basket.fi