Susijengi ei päässyt helpolla, kun se otti torstaina hienon 76-69-voiton Ranskasta MM-karsinnoissa. Suomen onneksi Jamar Wilson (29/4/6 syöttöä) on kouliintunut Ranskan kaataja, jonka ranne lämpenee liki kiehumispisteeseen jo Marseljeesin soidessa.

Moni saattoi yllättyä päätösneljänneksen alussa, kun Wilson vei puolustajansa postiin ja upotti eron viiteen kääntöhyppyheitolla. Kauaa ei kuitenkaan jouduttu odottamaan, kun Wilson pääsi esittelemään jonglöörin taitojaan näyttävillä kädenvaihdoilla ja näppärillä viimeistelyillä Ranskan tornien käsien ylitse.

Susijengin johto venyi kymmeneen (62-52) viimeisen jakson puolessavälissä, mutta ranskalaiset eivät vähästä hätkähtäneet, vaan kirivät eron vielä kolmeen pisteeseen viimeiselle minuutille. Ranska joutui rikkomaan vielä Wilsonia sekä Sasu Salinia, jotka veivät voiton vierasjoukkueen ulottumattomiin. Wilson sinetöi loppulukemat tyylipuhtaalla floaterilla viimeisellä sekunnilla.

Wilson on tehnyt Ranskaa vastaan Susijengi-urallaan keskimäärin 17,5 pistettä per ottelu.

– Aivan erikoislaatuinen ottelu. Jamar näytti jälleen intohimonsa koripalloa kohtaan ja kuinka tärkeää hänelle on pelata Suomen paita päällä. Kaikki näkivät taas tänään, millä ylpeydellä hän suhtautuu maaotteluihin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kehui Wilsonin otteita Koripalloliiton sivuilla.

Wilson nikkaroi itselleen uuden maajoukkuepiste-ennätyksen, 29. Edellinen ennätys 21 pistettä syntyi myös Ranskaa vastaan Susijengin vuoden 2015 EM-kisojen jatkoajalle menneestä avausottelussa. Kun lähihistoriasta löytyy myös Wilsonin ratkaisema 2017 EM-kotikisojen jatkoaikavoitto ranskalaisista, niin voi vain pohtia, että onko ”Jammulla” jotain Ranskaa vastaan.

– Ei minulla ole mitään Ranskaa vastaan, mutta on aina hienoa pelata vanhoja valmentajia, joukkuekavereita ja tuttuja kasvoja vastaan, Wilson naureskeli ottelun jälkeen.