Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Naantalin Koripalloilijoiden kasvatti on pelannut urallaan kokonaisuudessaan neljä kautta Naisten Korisliigaa, joista ensimmäisen Turun Riennossa, kaksi Äänekosken Huimassa ja viimeisimmän Catz Lappeenrannassa.

Kahdeksan naisten ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Grönberg tehtaili edelliskautena Catzille keskimäärin 6,5 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden. Ensimmäisellä Naisten Korisliiga -kaudellaan Grönberg valittiin vuoden tulokkaaksi ja toisella vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

– Odotan innolla Saksassa pelaamista ja usko sopeutuvani joukkueeseen hyvin. Omat tavoitteeni on auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla ja kehittää omaa pelaamistani monipuolisempaan suuntaan. Lisäksi ulkomailla pelatessa voi tulevaisuudessa avautua uusia mahdollisuuksia ehkä helpommin, Grönberg kommentoi.

– Suuri kiitos HyPon organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Bad Homburgissa etsittiin kaltaistani pelaajaa ja seuran sekä joukkueen toiminta vaikutti minulle tällä hetkellä sopivalta. Uskon tämän olevan sopiva askel ulkomailla pelaamiseen.

– Camilla on erittäin urheilullinen, kovan luokan heittäjä ja myös pelipaikalleen isokokoinen. Camillalla on kaikki mahdollisuudet nousta todella merkittäväksi pelaajaksi maajoukkueessa ja olen iloinen tästä rohkeasta askeleesta, Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Lähde: Koripalloliiton sivut.