Tuukka Kotin kausi Saksan ProA-seura Crailsheim Merlinsin kanssa päättyi pettymykseen, kun Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama joukkue putosi puolivälierissä. Vaikka kauden loppu oli kitkerä, oli kausi Kotille muutoin antoisa.

Merlins putosi viime kauden päätteeksi Bundesliigasta ja tavoitteena oli nousta pikavauhtia takaisin. Runkosarja sujui joukkueelta erinomaisesti joukkueen sijoituttua toiseksi ja päättäen runkosarjan yhdeksään peräkkäiseen voittoon voittaen 16 viimeisestä 17 pelistään. Pudotuspeleissä tuli kuitenkin seinä vastaan, kun Oettinger Rockets ryöväsi kotiedun itselleen ensimmäisessä pelissä ja vei ottelusarjan lopulta voiton 3-1.

Merlins oli pelannut runkosarjan viimeiset kierrokset ilman panosta, sillä runkosarjan sijoitus oli tiedossa jo useita kierroksia ennen loppua. Panoksettomat ottelut veivät Merlinsiltä parhaan terävyyden tosipelien alkaessa.

– Yritimme valmistautua ensimmäiseen peliin, ettei niin kävisi. Me pelasimme pitkään merkityksettömiä otteluita ja he taistelivat viimeiseen asti pudotuspelisijoituksesta ja heidän pelivalmiutensa oli ihan eri tasolla kuin meidän. Toinen ottelu oli näin jälkikäteen katsottuna ratkaiseva. Johdimme peliä jo 16 pisteellä, muttemme saaneet hoidettua sitä. Se ottelu oli käänteentekevä. Kolmannen pelin pelasimme hyvin ja neljännessä he pelasivat hurmoksessa kotiyleisön edessä eikä meillä ollut siinä mitään sanottavaa. En ollut valmistautunut siihen, että kausi olisi nyt loppu. Aika epätodellinen fiilis, Kotti harmittelee Koripalloliiton sivuilla.

Rockets oli arvaamaton vastustaja, sillä joukkue muuttui kesken kauden, kun valmentaja ja pelaajistoa vaihtui. Merlinsille asettui vastaan täysin erityyppinen vastustaja kuin runkosarjan kohtaamisissa, mutta Kotin mukaan tappio ei johtunut siitä.

– En pistäisi sen piikkiin. Ensimmäinen peli oli vaikea, mutta sen jälkeen kumpikin varmasti tiesi millainen vastustaja on. Pelien välissä tehtiin sitten aina pieniä viilauksia. Rockets oli ennen kautta yksi ennakkosuosikeista ja he olivat parempi joukkue kuin heidän runkosarjan seitsemäs sija antaa ymmärtää. He olivat parhaassa iskussa nyt ja tosi hyvä joukkue. Putoaminen täytyy ottaa omaan piikkiin, sillä olisimme kyllä voineet mennä jatkoon, jos olisimme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme.

Lähde: Basket.fi