Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Tuukka Jaakkola pelaa lupaavaa tulokaskauttaan Cal Polyn riveissä.

Vakuuttavista peliminuuteista tulokaskaudellaan nauttivan Jaakkolan Cal Poly hävisi maanantaina Washington Statelle 70-84 (27-54). Jaakkola päästettiin irti 20 minuutiksi, joiden aikana 207-senttinen sentteri nosti kaksi pistettä, kaapi viisi levypalloa sekä kirjautti yhden syötön ja riiston.

Cal Polyn peräti kuuden vieraspelin mittainen kiertue sai jatkoa keskiviikkona, kun Portland Classic -turnauksen avausottelussa Texas State kiri ohitse loppunumeroihin 54-42 (16-23). Jaakkola ansaitsi 23 minuuttia tehtaillen kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Kahdeksan joukkueen Las Vegasissa pidetyssä MGM Resorts Main Event -turnauksessa Edon Maxhunin Long Beach State eteni finaaleihin voitettuaan Ron Freemanin (14/6) summerin peitonneella lay-upilla Ionan 86-85 (41-40). Maxhuni viiletti aloitusviisikossa 17 minuuttia, joiden aikana hän pussitti kahdeksan pistettä ja tarjoili yhden syötön.

Finaalipelissä tuli kuitenkin noutaja, kun Utah Valley veti pidemmän korren lukemin 72-87 (34-41). Tällä kertaa Maxhuni tuli parketille vaihdosta säkittäen kaksi pistettä kuudessa peliminuutissa.

Battle 4 Atlantis -turnauksen avausottelussa keskiviikkona toista kauttaan pelaavan Hannes Pöllän Oklahoma pieksi niukin lukemin 60-65 (30-32) Floridan. Pöllä pelasi kaksi minuuttia torjuen vastustajan heiton kertaalleen.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Oklahoma taas hävisi selkeästi Wisconsinille 78-58 (31-28). Pöllä ei pelannut ottelussa.

Lassi Nikkarisen Montana State hävisi hyvin puolustaneelle Arkansasille vieraissa 68-90 (38-54). Nikkarinen sai peliaikaa kymmenen minuuttia, mutta jäi ilman pisteitä.

Andre Gustavsonilla ja Richmondilla on takanaan vilkas viikko Fort Myersissa pidettävässä turnauksessa, kun ”Spiders” kärsi kaksi tappiota. Maanantain ottelussa Richmond hävisi Loyola Chicagolle 66-82 (36-33). Gustavson jäi pisteittä pelaamassaan viidessä peliminuutissa.

Keskiviikkona Richmond menetti viiden pisteen johtonsa viimeisen kahden minuutin aikana, kun Wyoming jylläsi ohitse loppulukemiin 66-68 (35-27). Gustavson pelasi yhden minuutin, jonka aikana hän nappasi käpäliinsä yhden levypallon.

Myös Elias Valtosen Arizona State pelasi viikon aikana kaksi ottelua, joista ASU nappasi yhtä monta voittoa. Maanantaina Arizona State voitti Mississippi Staten 67-72 (24-39) ja keskiviikkona Utah Staten 87-82 (37-35). Valtonen ei käynyt kentällä kummassakaan ottelussa.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin voitti tiistaina Maristin 60-64 (39-29). Nieminen ei pelannut ottelussa.

Remu Raitasen San Francisco voitti keskiviikkona Harvardin 57-61 (21-32). Raitanen ei pelannut ottelussa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.