Salohallin 1455 katsojaa saivat keskiviikkona todistaa Vilppaan kauden 18:tta perättäistä kotivoittoa, viikinkilauman kaataessa Pyrinnön 88-61 (52-30).

Salon Vilppaan kotivoittojen putki venyi jo peräti 18 otteluun, kun joukkue isännöi sarjataulukon nelosta, Tampereen Pyrintöä. Vahvasti ottelun haltuunsa jo avausjaksolla ottanut Vilpas repi eron 22 pisteeseen jo puoliajalla, tyylitellen lopulta komeaan 88-61 (52-30) -kotivoittoon.

Vilpas on nyt kahden kotivoiton (Korihait, Kobrat) päässä tappiottomasta runkosarjasta.

Vilppaan puolustuspelaaminen nousi keskiviikon kamppailun ratkaisijaksi. Läpi ottelun Pyrinnön hyökkäyspelaamisesta vauhdin pois ottanut viikinkiryhmä onnistui pitämään tamperelaisten kahden (34%), sekä kolmen pisteen heittojen (22%) osumatarkkuuden todella alhaisena, eikä Pyrintö vastaavasti päässyt Vilppaan laadukkaan hyökkäysmyllyn pyörityksestä juurikaan juoksemaan kenttää pysäytysten jälkeen.

Tasaisesti kokoonpanonsa leveydeltä laadukkaita minuutteja saaneen Vilppaan 11 otteluun pukeneesta pelaajasta peräti 10 kirjautti tililleen vähintään kaksi pistettä ja joko levypallon tai koriin johtaneen syötön. Sarjan parhaan pelaajan tittelistä kilpaileva Aaron Jones (18/11/3 syöttöä/2 torjuntaa) rouhi tupla-tuplan ja Teemu Rannikko rehki 17 minuutissa 12 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

Väkivahva sisäpelaaja Brian Asbury heitti 17 pistettä ja kahmi 7 levypalloa, ollen tamperelaisten ykköstykki vaikeassa ottelussa. Juan’ya Green heitti takakentältä 12 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.