Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo ja HBA-Märskyssä Divari A:n pistekuninkuuden pokannut Edon Maxhuni, 19, on sitoutunut pelaamaan ensi kaudella Long Beach State -yliopistossa NCAA:ssa.

Hyvinkään Pontevan kasvatti Maxhuni tehtaili päättyneellä kaudella HBA-Märskylle keskimäärin 23,8 pistettä, 2,7 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden. 186-senttisen takamiehen uusi osoite Long Beach State on esiintynyt historiansa aikana NCAA:n lopputurnauksessa yhdeksän kertaa, joista viimeisimmässä vuonna 2012.

– Tuntuu todella hyvältä päästä pelaamaan NCAA:han. Se on ollut unelmani, sen eteen on tehty paljon töitä ja vihdoin se toteutuu. Tämä on yksi askel lähemmäksi saavuttaa haluamani koripalloilijana, Maxhuni kertoi.

– Yliopistovalinta oli vaikea, mutta päädyin valitsemaan Long Beach Staten, koska heillä on todella hyvä ohjelma ja suunnitelma minun kehitystäni varten.

Maxhuni on pelannut urallaan peräti 87 nuorten maaottelua keskiarvolla 14,4 pistettä. Nuorten A-divisioonan EM-kisoissa hän on pelannut kolmesti ja B-divisioonan EM-kisoissa taas kerran. B-poikien SM-sarjassa Maxhuni on voittanut kaksi SM-kultaa ja hänet palkittiin vuoden pelaajaksi kauden 2013/2014 päätteeksi.

Lähde: Koripalloliiton sivut.