Pirkka Street Basket -kiertuerekka ajoi viimeisiä kiertuekilometrejä ja pysähtyi perjantaina Lahdessa, jossa järjestettiin syksyn kiertueen viimeinen tapahtuma.

Peliareena Lahdessa pystytettiin tällä kertaa K-Citymarket Launeen parkkipaikalle. Yhteistyöseura oli aikaisemmista Lahden tapahtumista tuttu Lahti Basketball Juniorit, jonka tehokkaan talkoojoukon käsissä korit nousivat pystyyn vauhdikkaasti.

Mukana Lahden tapahtumassa oli noin 200 koululaista, jotka pitivät mahtavaa meininkiä tapahtumassa yllä. Kannustuskylttejä oli askarreltu kouluilla etukäteen ja muutamat luokat olivat tuoneet mukanaan jopa tamburiineja ja muita soittimia. Musiikin ja kannustuksen lisäksi pelialueelta kuulunut iloinen meteli innosti myös kaupassa vierailleita asiakkaita pysähtymään katsomaan, mitä alueella oikein tapahtui.

– Mukava nähdä lapsia näin iloisina. Hyvä, että he oppivat liikkumaan nuoresta pitäen, intoutui kommentoimaan eräs vanhempi mies.

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn 2019 kiertueella järjestetään 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.