Susijengin paikka miesten koripallohistorian ensimmäisissä EM-mitalipeleissä oli omissa käsissä. Susijengi vei tiistain puolivälierän avauspuoliskolla Espanjaa mielin määrin, mutta joutui toisella puoliskolla myöntämään paremmakseen 100–90 (43–52).

Vuodesta 2007 asti kaikissa EM-kisoissa mitaleilla ollut Espanja kohtaa turnauksen välieräottelussa Saksan ja Kreikan välisen puolivälieräottelun voittajan. Susijengin vuosi jatkuu marraskuussa pelattavissa MM-karsintaotteluissa Viroa ja Saksaa vastaan.

Vaikka Susijengi on jo paikkansa syksyn 2023 Aasian MM-kisoissa lunastanut, voittamalla mahdollisimman paljon MM-karsintaotteluita Susijengi voi pelata itsensä yhä edullisempiin asemiin MM-alkulohkojen arvonnoissa.

-Tämä oli upea turnaus ja hieno taistelu koko joukkueelta. Jokainen pelaaja jätti kaikkensa kentälle. Meillä on kaikki edellytykset saavuttaa vielä hienompia asioita tulevaisuudessa, päävalmentaja Lassi Tuovi lausuu Koripalloliiton sivuilla.

Tuovi kiinnitti huomionsa Susijengin kahdeksaan arvokisaensikertalaiseen, edelleen nuoriin Sasu Saliniin, 31, ja Lauri Markkaseen, 25, sekä koko joukkoon lupaavia pelaajia, joita Suomi-koriksen pelaajatuotantojärjestelmä on maajoukkuepaitaan kätilöimässä.

-Nyt nuoret kaverit ovat yhtä turnausta kokeneempia ja saavat hienon lähdön tulevaan seurajoukkuekauteen. Nyt vaalitaan tätä kokemusta, opitaan tästä ja palataan marraskuussa yhteen uusin ilmein.

Lähde: Basket.fi