Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snäfellin joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

Pirttinen löi itsensä viime kaudella välittömästi läpi Bundesliigassa ahkeroiden peleissä noin keskimäärin noin 25 minuuttia ja 7,5 pisteen ja 2,3 keskiarvoilla. Täksi kaudeksi hän päätti siirtyä Islantiin.

– Minulle on tärkeintä hyvä ympäristö ja peli. Täältä tuli hyvä tarjous, joten siirryin tänne, Pirttinen valaisee.

Pirttinen seuraa tietyllä tapaa Vilma Kesäsen jalanjälkiä, sillä Kesänen pelasi viime kaudella Islannissa KR:n riveissä. Pirttinen konsultoikin Kesästä ennen sopimuksen allekirjoittamista.

– Juttelimme Vilman kanssa aika paljon, kun minulle tuli tämä tarjous. Sain häneltä hyvää sisäpiirin tietoa, mitä ei ehkä muualta olisi saanut.

Viime kaudella viidenneksi ja niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Snäfellin tavoitteena on paikka neljän joukossa ja pudotuspeleissä. Henkilökohtaisesti Pirttinen lähtee jatkamaan hyvin menneen debyyttikauden osoittamalla tiellä. Vastuuta on tiedossa, ja hän on myös sekä valmis että halukas sitä ottamaan.

– Meillä on kolme ulkomaalaista pelaajaa ja lähtökohtaisesti meihin ladataan enemmän vastuuta. Viime kaudella Saksassa ulkomaalaisia oli sen verran paljon, ettei aina välttämättä löytynyt sitä roolia eikä tiennyt mitä odotettiin. Nyt paineet kasautuvat enemmän meille kolmelle, mutta se on vain hyvä asia. On hyvä, että vaaditaan ja samalla kaikki on vähän selkeämpää.

Snäfellin kausi käynnistyy keskiviikkona 2.10. Breidablikia vastaan.

Lähde: Basket.fi.