Susiladiesin avainkaartiin kuuluva Linda-Lotta Lehtoranta, 26, palaa vaikeiden loukkaantumisten jälkeen kotiseudulleen Kotkaan, kun Naisten Korisliigan Peli-Karhut ja 178-senttinen Lehtoranta ovat tehneet pelaajasopimuksen. Lehtoranta pelasi edellisen kerran PeKassa kaudella 2012/13, minkä jälkeen hän on luonut uraansa kansainvälisillä pelikentillä.

Naisten Korisliigassa Vuoden tulokkaaksi (2010) sekä kahdesti Vuoden puolustuspelaajaksi (2011, 2012) valittu KTP:n kasvatti aloitti ammattilaisuransa Saksan Bundesliigassa (TH Wohnbau Angels, Eisvogel Freiburg), josta kahden kauden jälkeen matka jatkui Tshekin pääsarjaan Sokol Hradec Kraloven riveihin ja vielä saman kauden aikana takaisin Bundesliigaan Kelternin paitaan.

Lehtorannan ura oli nousukiidossa, kun hän teki sopimuksen Belgian liigan mestarin Castors Brainen kanssa kesällä 2016. Syyskuun harjoitteluottelussa Lehtoranta kärsi vakavan alaraajavamman, jonka jälkeen hän on ollut sivussa peliparketeilta.

– Erityisesti henkisesti kuntoutus on ollut raskas matka. Kuntoutus ei vielä ole ohi, vaan se tulee jatkumaan vaikka parketille palaankin. Paljon on töitä vielä edessä. Paluuta kentälle odotan innolla kuin pikkutyttö, mutta samalla se myös jännittää. Ei ole hetkeen tullut peliä pelattua ja on vähän erilaista pelata treeneissä kuin oikeassa matsissa, Lehtoranta kertoo.

– Tavoitteena on henkilökohtaisesti alkaa pikkuhiljaa löytämään omaa pelaamista ja jatkaa kuntouttamista kohti huippukuntoa. Tiedän, etten ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa ja menee aikaa ennen kuin se oma homma alkaa taas näkyä.

– Mutta tämä on minulle hyvä paikka aloittaa pitkän ja vakavan loukkaantumisen jälkeen. Peli-Karhuilla oli jo ennestään kasassa sarjan kärkijoukkueita. Uskon ja toivon, että pystyn heitä auttamaan parhaani mukaan. Eihän tässä joukkueena muuta tavoitetta voi olla kuin mestaruus.

Suomen mestaruuden kautena 2010/11 PeKassa voittanut Lehtoranta on Suomen naisten maajoukkueen vakiotakapelaaja, jolta löytyy tililtään 53 maaottelua 5,8 pisteen keskiarvolla.

Lehtoranta on jo jonkin aikaa harjoitellut PeKan kanssa ja pelaa lähiaikoina ensimmäisen pelinsä.

– Kyllä varmasti olen ihan hemmetin onnellinen, kun ensimmäisenä pelipäivänä parketille astun.

 

Lähde: Koripalloliiton sivut.