Viime kaudella Helsinki Seagulls sai riveihinsä todella kovan vahvistuksen, kun pitkään ulkomailla pelannut Gerald Lee Jr. palasi Korisliigaan.

”Junnu” oli pelannut Korisliigassa edellisen kerran kasvattiseuransa Uudenkaupungin Korihaiden paidassa kymmenen vuotta sitten kaudella 2005-2006. Pääsarjadebyytti tuli tilille vain 16-vuotiaana kaudella 2004-2005. Vuodet 2006-10 Lee pelasi USA:n yliopistoliigassa NCAA:ssa. Ammattilaisura alkoi Italian kakkosliigassa, jossa Lee edusti Snaidero Udinessaa ja Prima Verolia vuosina 2010-12. Seuraava kausi meni jo Montenegrossa, jossa hän juhli maan mestaruutta KK Buducnost Podgoricassa.

Syksystä 2013 helmikuuhun 2015 Lee pelasi Romanian liigassa. Kausi 2016 alkoi Leen osalta kuukauden mittaisella sopimuksella espanjalaisen Baskonian joukkueessa. Heti perään luvassa oli toinen kuukauden sopimus ranskalaisen le Mans Sarthe Basketin kanssa.

Oli siis tavallaan ihme, että isossa roolissa maajoukkueessa oleva sentteri Lee, 29, päätyi tuossa vaiheessa uraansa takaisin Korisliigaan. Susijengin sentteri oli isossa roolissa, kun Seagulls nappasi historiansa ensimmäisen pronssimitalin.

Lee ei kokenut kautta takapakiksi urallaan – päinvastoin. Korisliigan taso oli hänelle mieluinen yllätys.

– Hyvä fiilis jäi. Korisliiga on mennyt erittäin paljon eteenpäin. Olin todella positiivisesti yllättynyt liigan tasosta. Siellä on tosi hyviä jenkkejä. Sen näkee siitä, että he menevät korisliigakauden jälkeen pelaamaan isompiin maihin. On kiva nähdä, että Korisliigaa on alettu kunnioittamaan myös ulkomailla – 10 vuotta sitten olisi ollut eri tilanne, 208-senttinen Lee kehuu Susijengi-sivustolle.

Niin suuren vaikutuksen kun Korisliiga tekikin paluumuuttajaan, Lee vahvisti silti hakevansa pelipaikkaa ensi kaudeksi ulkomaalaisesta seurasta.

– Ei ole tällä hetkellä mitään vielä varmistunut.

Matti Heikkilä