Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ottelut alkavat perjantaina ja toiset osaottelut ovat edessä maanantaina. Joensuun Katajan lisäksi lohkovaiheeseen yrittävät selvittää tiensä Erik Murphyn, 26, Nanterre sekä Carl Lindbomin, 25, Utenos Juventus.

Nanterre on saanut kautensa käyntiin Ranskan liigassa ja on pelannut kaksi ottelua saldonaan voitto ja tappio. Murphy on kuulunut molemmissa peleissä joukkueensa parhaimmistoon tilastoiden keskimäärin 11,4 pistettä ja 4,6 levypalloa ottelua kohden.

– Ensimmäinen peli Bourg-en-Bresseä vastaan oli hyvä, mutta toinen peli Pau-Lacq-Orthezia vastaan oli meiltä huono. Yritämme oppia edellisottelun virheistä ja parantaa seuraavaan otteluun. Omalta kohdaltani pelit ovat menneet ihan hyvin, mutta pystyn vielä parempaan ja luonnollisesti yritän kehittyä koko ajan paremmaksi, Murphy kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Nanterre kohtaa kolmannella karsintakierroksella Valko-Venäjän mestaruuden yhdeksän kertaa peräkkäin voittaneen Tsmoki-Minskin. Minsk on ehtinyt tahkota Mestarien liigan karsintoja jo kaksi edelliskierrosta. Ensimmäisellä karsintakierroksella kaatui Sigal Pristina yhteispistein 146-124 ja toisella ukrainalainen Budiveljnyk 129-117.

– Olemme hieman katsoneet vastustajaa ja hyvä joukkue on tulossa vastaan. Ihan hirveästi ei ole vielä tietoa, mutta tutustumme heihin tarkemmin vielä lähempänä ottelua.

Mikäli Nanterre ja Kataja selvittävät tiensä lohkovaiheeseen, tulevat ne pelaamaan samassa lohkossa. Samalla nähtäisiin mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen, sillä Erikin pikkuveli Alex pelaa Katajassa. Erik Murphy myöntää kohtaamisen kutkuttavan.

– Se olisi todella jännittävää. Olemme miettineet hieman millaista se olisi. Hetken aikaa olisimme vihollisia kentällä. Olisi hieno päästä pelaamaan Katajaa ja Alexia vastaan, hekumoi Murphy.

Murphy sai tuntumaa Mestarien liigasta jo viime kaudella, kun hän osallistui kilpailuun Strasbourgin kanssa. Murphyn mukaan kilpailun taso on noussut viime vuodesta.

– FIBA on tehnyt hyvää työtä siinä, että se on saanut joukkueita mukaan ja kehittänyt kilpailua. Mielestäni tämän vuoden taso on kovempi kuin viime vuonna ja uskon kilpailun paranevan koko ajan.

Edetessään lohkovaiheeseen Nanterrelle tulisi vastaan ainakin Murphyn entinen seura Besiktas Turkista sekä joukkueita Puolasta, Belgiasta, Kreikasta, Italiasta ja Tshekistä. Murphy pitää europelien suolana pelaamista erilaisia ja eri maista tulevia joukkueita vastaan.

– Jokaisessa maassa on hieman erilainen tapa pelata koripalloa. On hyvä kokemus päästä pelaamaan erilaisia tyylejä vastaan ja näkemään myös toisenlaista koripalloa. Se auttaa myös kehittymään, Murphy muistuttaa.