Suomen koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff vaihtoi seuraa kesken viime kauden. 198-senttinen laitahyökkääjä aloitti sesongin Ranskan ProA:n nousijajoukkueen Le Portelin riveissä, mutta vaihtoi pian maisemaa. Huff ehti pelata Ranskassa 11 ottelua ennen kuin sopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä.

Kesästä 2015 lähtien Susijengin kapteeninnauhaa kantanut Huff, 33, kärsi loppuvuodesta muun muassa alaraajavammasta. Turhan kauaa uuden seuran löytymisessä ei mennyt, kun Huff kuntoutti itsensä pelikuntoon ja siirtyi Frankfurt Skylinersiin, kanadalais-suomalaisen päävalmentajan Gordon Herbertin käskyttämään saksalaisseuraan.

Ei ollut helpoin tilanne tulla seuraan kesken kauden, vaikka ympäristö ei täysin uusi ollutkaan. Ennen Ranskan-siirtoa Huff oli pelannut kolme kautta Bundesliigaa Ludwigsburgissa, mikä helpotti sopeutumista.

Nyt hän muistelee viime kautta hymyillen, vaikka vei oman aikansa päästä täyteen kuntoon ja tottua uuden joukkueen pelillisiin saloihin.

– Frankfurtissa oli tosi hyvä olla ja pelata. Oli selkeä pelisysteemi ja kaikki kuviot. On kiva mennä sinne takaisin pelaamaan, varsinkin kun on ollut siellä, niin on kiva palata tuttuun paikkaan. Se aina helpottaa sitä arkea, Huff sanoi Susijengi-sivustolle.

Huff pelaa Frankfurtissa myös ensi kauden. Keväällä selvisi, että seura käyttää hänen alkavan kauden optionsa.

Joukkuetta käskyttää myös alkavalla kaudella Herbert, jolla on myös Suomen kansalaisuus. Huffin mukaan hänen suhteensa tuttuun valmentajaan on ”ihan hyvä”.

– On hyvä olla sellainen suhde, että pystyy puhumaan ja muuta, mutta valmentajatkin haluavat varmasti pitää jonkinlaisen etäisyyden pelaajalle, ettei viikonloppuisin mennä saunomaan yhdessä, Huff nauroi.

– Voidaan silti olla hyvissä väleissä.

Usein valmentajan ja pelaajan välit lähenevät vasta sitten, kun keskinäinen yhteistyö on päättynyt. Ilmapiiri on rennompi, kun valmentaja ei enää vastaa pelaajan urakehityksestä. Onhan luotsilla suuri vastuu peluutuksessa.

Viime kaudella Huff kuului vuoden 2017 pelaamassaan 13 ottelussa Frankfurtin parhaimmistoon Bundesliigassa 10,7 pisteen ja 3,1 levypallon ottelukeskiarvollaan.

Matti Heikkilä