Susijengin haastajamaajoukkue piti pitkään voiton avaimia käsissään Stankovic Cupin keskiviikkoisessa ottelussaan isäntäjoukkue Kiinaa vastaan. 7000-päisen kotiyleisönsä tukema Kiina pakotti kuitenkin ottelun jatkoajalle ja nappasi turnauksen toisen voittonsa luvuin 87-84 (32-28, 73-73).

Edellispäivän ottelussaan Kroatiaa vastaan susihaastajien akilleenkantapäänä olivat pallonmenetykset, joita Kroatia pakotti koko kentän prässillään Suomelle jo kymmenen avausminuuttisella. Kiinaa vastaan susihaastajien peli oli merkittävästi paremmin hallinnassa.

Kiina oli pahimmillaan hätää kärsimässä susipuolustuksen kanssa ja joukkueen peli puuroutui pitkiksi ajoiksi ennen kuin sen parhaat yksilöt Zhou Pengin (22/3/3 syöttöä) johdolla ottivat ryhmän reppuselkäänsä.

Suomen hyökkäyspelissä pallo liikkui kiitettävästi mieheltä miehelle ja voitto oli heiton päässä, vaikka kolmen pisteen heittoprosentti jäi välttäväksi (28,0%).

– Hyvätasoinen ja -vauhtinen kansainvälinen ottelu, jossa Kiina oli tällä kertaa jatkoajan lopussa se viimeinen korintekijä. Juuri nämä pelit vievät meitä oikeaan suuntaan ja valmistavat nuoret pelaajat miesten koitoksiin, susihaastajien apuvalmentaja Lassi Tuovi tuumi Koripalloliiton sivuilla.

– Pyrimme tässä turnauksessa puolustamaan koko kentällä ja tänään otimme isoja askelia pelirohkeudessa ja -kovuudessa. Pelin kääntäminen nopeaksi hyökkäykseksi on toinen teema, joka sujui jo edellistä ottelua vauhdikkaammin.

Susihaastajista kaksinumeroisille pisteille ylsivät ennakkoluulottomat Topias Palmi (14/4), Tuomas Hirvonen (12/2) ja Mikael Jantunen (11/3). Elias Valtonen (9/4) ja Tuukka Jaakkola (9/2) jatkoivat myös ennakkoluulottomia otteitaan.

Susihaastajat kohtaa turnauksen päätösottelussaan perjantaina Tunisian.